Kolmen suklaan moussekakku
12 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- Noin 200 g suklaa-vaniljatäytekeksejä esim. Kantolan vaniljakaakao&merisuola
- 60 g voita
Täyte
- 145 g Pandan maitosuklaata
- 145 g Pandan valkosuklaata
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 dl kuohukermaa
- 1 dl tomusokeria
Koristelu
- 145 g Panda tummaa suklaata
- 1½ dl kuohukermaa
- Suklaakoristeita
Ohjeet
Pohja
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita kylmään odottamaan.
Täyte
Sulata suklaat omissa kulhoissaan ja jätä odottamaan. Mittaa tuorejuusto, kerma ja tomusokeri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi, paksuksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan ja kääntele toiseen osaan maitosuklaa ja toiseen valkosuklaa. Lusikoi täytteet vuorotellen pohjan päälle ja marmoroi kevyesti pyörittelemällä tikkua täytteessä. Tasoita pinta ja laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Koristelu
Paloittele suklaa kulhoon ja kuumenna kerma. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Vatkaa jäähtynyt kuorrute paksuksi vaahdoksi ja pursota kakun päälle. Viimeistele suklaakoristeilla ja tarjoile tuoreiden marjojen kanssa.
Marmoroidut suklaakoristeet
annosta / 30 - 60 min / helppo G
Ainesosat
- 50 g Panda tummaa suklaata
- 50 g Panda maitosuklaata
- 50 g Panda valkosuklaata
Ohjeet
Hienonna suklaat mahdollisimman hienoksi rouheeksi. Siirrä rouheet omiin pusseihin (pursotinpussi tai vahva pakastepussi). Solmi pussien suut kiinni ja laita pussit lämpimiin vesilasillisiin. Anna suklaiden sulaa välillä pussia puristellen.
Kuivaa pussien pinta ja leikkaa kulma auki. Pursota suklaasta suuria pisaroita kalvon tai leivinpaperin päälle. Tee suklaaseen marmorikuvio sekoittamalla suklaita tikulla yhteen. Anna suklaiden asettua hetki huoneenlämmössä ja laita sitten pakastimeen hetkeksi ennen palojen murtamista. Paloittele suklaa ja käytä koristeena.
Matalassa lämmössä sulatetut suklaat pitävät jähmetyttyään muotonsa hyvin ja ne voidaan säilyttää myös huoneenlämmössä.
Hei, minkäkokoista irtopohja vuokaa olet tässä käyttänyt?
Tässä on käytössä 15 cm:n vuoka, mutta kakun voi hyvin tehdä matalampana hieman isompaankin vuokaan.