Kolmen suklaa juustokakku

Kolmen suklaa juustokakku

29. 05. 2023
Tummaa-, maito- ja valkosuklaata sekä suklaista keksipohjaa. Tässä kakussa on varmasti riittävästi suklaata useammalle suklaaholistille.

Kolmen suklaan juustokakku toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Pandan kanssa. 

Tämä kakku on varsinainen ylistys suklaalle. Kakku sisältää nimittäin herkullista suklaakeksipohjaa sekä maito- ja valkosuklaamousseja. Viimeistely hoidetaan helpolla, vaahdotetulla suklaaganachella, joka on tehty Pandan tummasta suklaasta. Tummempi suklaakuorrute tasapainottaa kakun makeutta ja antaa kakulle myös upean ulkomuodon.

Kakku hyytyy suklaan jähmettyessä, joten se ei tarvitse lainkaan liivatetta. Muutenkin halusin pitää reseptin simppelinä, enkä kasaillut mukaan turhia raaka-aineita. Niinpä kakku syntyy muutamasta raaka-aineesta ja suklaat pääsevät loistamaan. Tarjoiltaessa kakun kaverina voi olla tuoreita marjoja, jotka tuovat vielä lisäraikkautta sitä kaipaavalle.

kolmen suklaan juustokakku
kolmen suklaan moussekakku

Kolmen suklaan moussekakku

12 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • Noin 200 g suklaa-vaniljatäytekeksejä esim. Kantolan vaniljakaakao&merisuola
  • 60 g voita

Täyte

  • 145 g Pandan maitosuklaata
  • 145 g Pandan valkosuklaata
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl tomusokeria

Koristelu

  • 145 g Panda tummaa suklaata
  • 1½ dl kuohukermaa
  • Suklaakoristeita

Ohjeet

Pohja

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita kylmään odottamaan.

Täyte

Sulata suklaat omissa kulhoissaan ja jätä odottamaan. Mittaa tuorejuusto, kerma ja tomusokeri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi, paksuksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan ja kääntele toiseen osaan maitosuklaa ja toiseen valkosuklaa. Lusikoi täytteet vuorotellen pohjan päälle ja marmoroi kevyesti pyörittelemällä tikkua täytteessä. Tasoita pinta ja laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Koristelu

Paloittele suklaa kulhoon ja kuumenna kerma. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Vatkaa jäähtynyt kuorrute paksuksi vaahdoksi ja pursota kakun päälle. Viimeistele suklaakoristeilla ja tarjoile tuoreiden marjojen kanssa.

marmoroitu suklaakoriste
marmoroitu suklaakoriste

Marmoroidut suklaakoristeet

annosta / 30 - 60 min / helppo G

Ainesosat

  • 50 g Panda tummaa suklaata
  • 50 g Panda maitosuklaata
  • 50 g Panda valkosuklaata

Ohjeet

Hienonna suklaat mahdollisimman hienoksi rouheeksi. Siirrä rouheet omiin pusseihin (pursotinpussi tai vahva pakastepussi). Solmi pussien suut kiinni ja laita pussit lämpimiin vesilasillisiin. Anna suklaiden sulaa välillä pussia puristellen.

Kuivaa pussien pinta ja leikkaa kulma auki. Pursota suklaasta suuria pisaroita kalvon tai leivinpaperin päälle. Tee suklaaseen marmorikuvio sekoittamalla suklaita tikulla yhteen. Anna suklaiden asettua hetki huoneenlämmössä ja laita sitten pakastimeen hetkeksi ennen palojen murtamista. Paloittele suklaa ja käytä koristeena. 

Matalassa lämmössä sulatetut suklaat pitävät jähmetyttyään muotonsa hyvin ja ne voidaan säilyttää myös huoneenlämmössä.

Yhteistyössä

Kategoriat

Juustokakut Yhteistyö

Avainsanat

suklaa

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia