Viikonlopun ihastukseksi sain käydä vielä siskon pihalta hakemassa upeita pioneja. Ne ovat ehdottomasti yksiä lempikukistani. Laura oli laittanut niitä maitokannuun kuistille ja hienovaraisten vihjailujen jälkeen sain käydä napsimassa vähän kuvausrekvisiittaa. Olen viimeaikoina innostunut valokuvauksesta ja sommittelusta, kun aikaakin kuvauksiin tuntuu löytyvän jo paremmin. Tuntuu aivan ihanalta pyöritellä kukkia ja kakkuja ja miettiä miten niiden herkullisuus välittyisi parhaiten linssin toiselle puolen.
Ja jottei aivan unohdu, paras tapa nauttia on tietenkin leipominen ja uunituoreiden herkkujen syöminen.
Raparperikuppikakut:
- 0,5 litraa raparperia pieninä paloina
- 2 rkl voita
- 2 rkl sokeria
- 0,5 tl kardemummaa
- 100 g voita
- 1,5 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- hyppysellinen suolaa
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa muffinssipelti paperivuuilla.
Sulata 2 rkl voita pannulla. Lisää raparperit ja 2 rkl sokeria sekä kardemumma. Anna seoksen kiehua hetki, jotta raparperista irtoaa hiukan nestettä ja sokeri sulaa. Nosta liedeltä ja jätä odottamaan.
Sulata voi ja lisää joukkoon maito. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen käännellen maito-voi seoksen kanssa. Lisää lopuksi raparperit.
Jaa taikina vuokiin ja paista noin 20 minuuttia. Valmista kuorrute kuppikakkujen jäähtyessä.
Valkosuklaakuorrute:
- 200 g valkosuklaata
- 20 g voita
- 1,25 dl kermaa
- 0,75 dl kermaa
- 175 g maustamatonta tuorejuustoa
Paloittele voi ja suklaa kulhoon. Kuumenna 1,25 dl kermaa ja kaada se suklaan päälle. Sekoittele kevyesti kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä kunnolla huoneenlämmössä ja vatkaa jäähtyneenä kuohkeaksi. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi. Sekoita suklaan joukkoon. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Pursota kuppikakkujen päälle.
Ah niin ihania ja valkosuklaa munkin herkkua, taidan kokeilla näitäkin
Ihanaa Irma! Testaukseen vaan 🙂