Mustikkapiirakka vaniljakreemillä
12 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 75 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- ¾ tl Dr.Oetker leivinjauhetta
- 1 tl Dr.Oetker Luomu vaniljasokeria
- 1 tl Dr.Oetker kardemummaa
Täyte
- 1 pss Dr.Oetker vaniljakreemijauhetta
- 2 tl Dr.Oetker Luomu vaniljasokeria
- 4 dl kevytmaitoa
- 200 g mustikoita
- 1 rkl perunajauhoja
Ohjeet
Vuoraa noin 18 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma jauhoihin ja kääntele jauhoseos voivaahtoon. Painele pohja esivalmisteltuun vuokaan, käytä tarvittaessa pieni määrä jauhoa apuna, ettei taikina tartu sormiin.
Mittaa vaniljakreemijauhe, vanilja ja maito kulhoon. Vatkaa noin minuutti ja kaada taikina pohjan päälle. Sekoita mustikat ja perunajauho ja ripottele mustikat vaniljakreemin päälle.
Nosta piirakka air fryeriin ja paista 160 ℃:ssa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys (keskustaan tulee hieman vielä tutista). Jäähdytä kylmäksi, jotta piirakan rakenne asettuu.
Voit myös paistaa piirakan uunissa, 175 ℃:ssa noin 40 minuutin ajan.
1. Olipa kokemus, ei miellyttävä,tuo Vaniljakreemi minulla ainakin varsinaista tanttua, puuroa.2. Kätevä emäntä, minä en ole,tietysti tietäisi minkäkokoisen vuuan kakulle valitsisi, arvaamalla menin. En tee toista.
Harmi ettei piirakka miellyttänyt. Vuoan koko lukee ohjeen ensimmäisessä lauseessa, eli 18 cm:n vuokaan. Vaniljakreemi on kyllä paksua, mutta paistamisen jälkeen rakenne on juustokakkumainen.