Mustikka-vaniljapiirakka

Mustikka-vaniljapiirakka

21. 07. 2023
Kardemummalla maustettua pohjaa, paksu kerros vaniljakreemiä ja reilusti mustikkaa, niistä on kesän paras piirakka tehty.

Mustikkapiirakka tehty kaupallisessa yhteistyössä Dr.Oetkerin kanssa.

Jos viikonloppuna mielit mustikkametsään, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä mielettömän herkullista mustikkapiirasta, jossa yhdistyvät monen perinnereseptiä maut.

Piiras on sopiva sekoitus pullataikinapiirakkaa, juustokakkua ja kermaviilipiirakkaa, sillä pohjassa maistuu ihanasti kardemumma, sisällä on paksu Dr.Oetkerin vaniljakreemistä tehty vaniljatäyte ja päällisen kruunaa reilu mustikkakerros. Pehmeä kardemumma (Dr.Oetkerin uutuus, joka löytyy leivontahyllystä) sopii täydellisesti yhteen täyteläisen vaniljakreemin kanssa.

Helppo piirakka paistuu nopeasti air fryerissa ja lopputulos on täydellisen mehevä. Koska air fryeriin mahtui vain pieni vuoka, piiraasta tuli ihanan korkea ja täytteen mehevyys korostuu entisestään. Halutessasi voit kuitenkin tehdä perinteisemmän, matalan piirakan noin 23 cm:n piirakkavuokaan ja paistaa sen uunissa. Ota piiras uunista, kun keskusta on vielä sopivasti tutiseva. Piiras asettuu lopullisesti jäähtyessään ja tällöin lopputulos on paras mahdollinen.

Mustikkapiirakka vaniljakreemillä

12 annosta / 30 - 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 75 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ¾ tl Dr.Oetker leivinjauhetta
  • 1 tl Dr.Oetker Luomu vaniljasokeria
  • 1 tl Dr.Oetker kardemummaa

Täyte

  • 1 pss Dr.Oetker vaniljakreemijauhetta
  • 2 tl Dr.Oetker Luomu vaniljasokeria
  • 4 dl kevytmaitoa
  • 200 g mustikoita
  • 1 rkl perunajauhoja

Ohjeet

Vuoraa noin 18 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. 

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma jauhoihin ja kääntele jauhoseos voivaahtoon. Painele pohja esivalmisteltuun vuokaan, käytä tarvittaessa pieni määrä jauhoa apuna, ettei taikina tartu sormiin.

Mittaa vaniljakreemijauhe, vanilja ja maito kulhoon. Vatkaa noin minuutti ja kaada taikina pohjan päälle. Sekoita mustikat ja perunajauho ja ripottele mustikat vaniljakreemin päälle. 

Nosta piirakka air fryeriin ja paista 160 ℃:ssa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys (keskustaan tulee hieman vielä tutista). Jäähdytä kylmäksi, jotta piirakan rakenne asettuu.

Voit myös paistaa piirakan uunissa, 175 ℃:ssa noin 40 minuutin ajan.

Yhteistyössä

droetker logo

Kategoriat

Piirakat Yhteistyö

Avainsanat

mustikka

Kommentit(2)

  
  • Pirpana sanoo:

    1. Olipa kokemus, ei miellyttävä,tuo Vaniljakreemi minulla ainakin varsinaista tanttua, puuroa.2. Kätevä emäntä, minä en ole,tietysti tietäisi minkäkokoisen vuuan kakulle valitsisi, arvaamalla menin. En tee toista.

    • Harmi ettei piirakka miellyttänyt. Vuoan koko lukee ohjeen ensimmäisessä lauseessa, eli 18 cm:n vuokaan. Vaniljakreemi on kyllä paksua, mutta paistamisen jälkeen rakenne on juustokakkumainen.

Samankaltaisia kirjoituksia