Aasialaiset smash burgerit
6 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Sämpylät
6 kpl (2 pss) Ullan pakarin porkkanasämpylöitä
Kaali-porkkanasalaatti
- 200 g valkokaalia
- 2 keskikokoista porkkanaa
- 1 punainen paprika
- 3 varsisipulia
- 6 rkl sushietikkaa
- 2 rkl seesaminsiemenöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl soijaa
- 2 rkl gochuchang -chilitahnaa
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 2 rkl seesaminsiemeniä
Marinoidut kurkut
- 1 tuorekurkku
- 3 rkl sushietikkaa
- ½ tl sokeria
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- ripaus suolaa
Majoneesi
- 4 rkl majoneesia
- maun mukaan sriracha-kastiketta
Pihvi
- 600 g naudan jauhelihaa
- suolaa
- pippuria
- voita tai öljyä paistamiseen
Ohjeet
Kaali-porkkanasalaatti
Huuhtele kaali, paprika ja sipulit, kuori porkkanat. Leikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi suureen kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa etikka, öljy, soija ja chilitahna. Raasta joukkoon inkivääri ja valkosipulinkynnet. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä (kannattaa samalla paahtaa myös kurkkusalaattiin tarvittavat siemenet). Sekoita kastike ja siemenet kasvisten joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
Marinoidut kurkut
Leikkaa kurkku veitsellä tai mandoliinilla mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Sekoita joukkoon etikka, sokeri, suola ja paahdetut siemenet. Laita jääkaappiin hetkeksi.
Majoneesi
Valmista majoneesi sekoittamalla sriracha ja majoneesi yhteen.
Pihvi
Jaa jauheliha kuuteen osaan ja muotoile osat ohuiksi pihveiksi. Pihvi on sopivan kokoinen, kun se on reunoiltaan noin 1 cm:n suurempi, kuin sämpylä. Kuumenna pannu reilusti kuumaksi. Laita hieman rasvaa pannulle ja paista pihvit kuumalla pannulla kolme kerrallaan. Paina pihviä paiston aikana pannua vasten, jotta saat ohuen ja rapeapintaisen pihvin. Käännä ja paista toinen puoli nopeasti.
Kasaaminen
Halkaise porkkanasämpylät ja paahda puolikkaat kevyesti leivänpaahtimessa tai uunissa. Levitä pohjalle sriracha-majoneesia, kurkkuja, pihvi ja reilusti kaalisalaattia. Nosta päälle kansi ja tarjoile sellaisenaan tai ranskalaisten kanssa.
Kommentit(0)