Amarula-mutakakku Amarula-jäätelöllä

Amarula-mutakakku Amarula-jäätelöllä

25. 11. 2021
Mutakakku yhdistettynä jäätelöön on täydellinen klassikko. Uutta twistiä tähän yhdistelmään saa lorauttamalla sekaan kermaista Amarula-likööriä.

Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Viinimaan kanssa.

Pitkään odotettu pikkujoulukausi lähestyy, joten on aika kaivaa esiin pikkujoulujen säväyttävimmät reseptit. Tämä täyteläisen suklainen mutakakku on juuri sellainen. Ymmärrän täysin, että ajatus samettisen pehmeästä mutakakusta yleensä herauttaa veden kielelle, mutta pikkujouluherkkuna se ei välttämättä ole ensimmäisenä mielessä. Tämän kakun ja jäätelön yhdistelmään kätkeytyy kuitenkin harvinaisen herkullinen yllätys, eli juuri se salainen ainesosa, joka nostaa jälkiruoan aivan uudelle tasolle. Ja koska tässä blogissahan ei salaisia ainesosia pihdata, jaan sen mielelläni kanssanne. Lisäherkullisuutta perinteiseen mutakakkuun antaa nimittäin Amarula-kermalikööri (minkä saatoittekin ehkä jo nimestä arvata).

Amarula on Etelä-Afrikkalainen, pehmeä kermalikööri, jonka herkullinen maku on peräisin Marula-hedelmästä. Kermaisen täyteläinen Amarula on edukseen jääpaloilla tarjoiltuna, mutta se sopii loistavasti myös leivontaan. Mutakakussa Amarulan maku tulee upeasti esiin, antaen kakulle hedelmäisen vivahteen.

amarula-mutakakku
amarula

Ja mikä olisikaan mutakakulle sopivampi pari kuin jäätelö? Jäätelö tasapainottaa kakun täyteläisyyttä ja etenkin hieman lämpimän mutakakun kanssa se on täysin vastustamaton yhdistelmä. Likööri pitää jäätelön rakenteen sopivan pehmeänä ja kondensoitu maito estää kiteytymistä, joten jäätelöstä tulee ilman konettakin herkullisen kermaista ja pehmeää. Testasin jäätelöä ihan varmuudeksi myös ilman mutakakkua ja se todellakin toimii myös pelkältään. Jos siis haluat päästä vielä helpommalla, valmista pelkkä jäätelö tarjottavaksi vaikka kahvin kanssa. Tai kahvissa. Testasin nimittäin senkin ja pallo Amarula-jäätelöä kahvin seassa maistuu aivan täydellisen hyvältä. Ja jos kahvi Amarula-jäätelöllä maistuu, kannattaa kurkata myös tämä Amarula Ice coffee -drinkki.

Pikkujouluja ajatellen, sekä mutakakun että jäätelön voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Mutakakku säilyy jääkaapissa hyvin, kunhan suojaat sen esimerkiksi muovipussilla, ettei pinta pääse kuivumaan. Mielestäni kakun rakenne on jopa parempi, kun se on saanut vetäytyä yön yli jääkaapissa. Jos teet kakun valmiiksi edellisenä päivänä, ole tarkkana paiston kanssa. Ylikypsäksi paistettu kakku kuivuu jääkaapissa helpommin. Halutessasi kakkua voi hieman lämmittää ennen tarjoilua esim. mikroaaltouunissa matalalla teholla.

Amarula-jäätelö
Amarula-mutakakku amarula-jäätelöllä

Amarula-mutakakku Amarula-jäätelöllä

12 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Mutakakku

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 3 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • 1 dl Amarula-kermalikööriä

Jäätelö

  • 5 dl vispikermaa
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 2 tl vaniljatahnaa
  • 1 dl Amarula-kermalikööriä

Ohjeet

Mutakakku

Kuumenna uuni 200 °C:seen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla.

Sulata voi ja suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voisula munavaahtoon. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos varovasti munavaahtoon ja lisää viimeisenä likööri kevyesti käännellen. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista kakkua noin 15-20 minuuttia tai kunnes reunat ovat kypsyneet, mutta keskusta on vielä taikinaista. Jäähdytä.

Jäätelö

Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon kondensoitu maito, vanilja ja Amarula-kermalikööri. Kaada massa pakastuksen kestävään astiaan ja anna jäätyä kylmässä vähintään 5 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. 

Tarjoile jäätelö kylmän tai kevyesti lämmitetyn mutakakun kanssa.

Yhteistyössä

Kategoriat

Jälkiruoat Yhteistyö

Avainsanat

joulu suklaa

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia