Amarula-mutakakku Amarula-jäätelöllä
12 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Mutakakku
- 150 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 3 munaa
- 1½ dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- ¾ tl leivinjauhetta
- 1 dl Amarula-kermalikööriä
Jäätelö
- 5 dl vispikermaa
- 1 tlk kondensoitua maitoa
- 2 tl vaniljatahnaa
- 1 dl Amarula-kermalikööriä
Ohjeet
Mutakakku
Kuumenna uuni 200 °C:seen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla.
Sulata voi ja suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voisula munavaahtoon. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos varovasti munavaahtoon ja lisää viimeisenä likööri kevyesti käännellen. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista kakkua noin 15-20 minuuttia tai kunnes reunat ovat kypsyneet, mutta keskusta on vielä taikinaista. Jäähdytä.
Jäätelö
Vaahdota kerma paksuksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon kondensoitu maito, vanilja ja Amarula-kermalikööri. Kaada massa pakastuksen kestävään astiaan ja anna jäätyä kylmässä vähintään 5 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Tarjoile jäätelö kylmän tai kevyesti lämmitetyn mutakakun kanssa.
Kommentit(0)