Appelsiini-suklaajuustokakku

Appelsiini-suklaajuustokakku

08. 04. 2021
Raikas appelsiini ja mehevä suklaa ovat täydellinen yhdistelmä. Maistuvan kakun viimeistelee aurinkoinen kiille.

Kevät saa aurinkoiselle mielelle ja leivonnaisissakin tekee mieli jotain raikasta ja iloista. Lupasin pääsiäiseksi tehdä mökkireissulle jälkiruokaa ja mielessä oli heti tämä pitkään ajatuksisa raksuttanut appelsiini-juustokakku. Raikas appelsiini sai parikseen suklaata mehevän mutakakun muodossa ja yhdistelmä olikin juuri niin hyvä kuin odotin.

Halusin kakulle helpon viimeistelyn ja mökkimatkan vuoksi en viitsinyt liikoja koristella kakkua. Päädyin siis tekemään kiilteen parin appelsiinin mehusta ja kiille olikin niin kirkas, että se ei oikeastaan muuta koristelua kaivannut.

appelsiini-suklaajuustokakku
appelsiini-suklaajuustokakku

Appelsiini-suklaajuustokakku

12 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria tai -tahnaa
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 265 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g maitorahkaa tai appelsiinirahkaa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 appelsiinia
  • 2 dl vispikermaa

Kiille

  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl appelsiinimehua (noin 2 appelsiinin mehu)
  • 2 rkl sokeria
  • (keltaista elintarvikeväriä)

Ohjeet

Pohja

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 20-22 cm). Kuumenna uuni 200 ℃:seen.

Sulata voi ja suklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kevyesti joukkoon suklaa-voiseos, älä kuitenkaan vatkaa, ettei taikina lässähdä. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja suola ja kääntele jauhot taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 15–18 minuuttia tai kunnes pohja on reunoilta asettunut, mutta keskeltä vielä selkeästi taikinaista. Ota pohja uunista ja jäähdytä ensin huoneenlämmössä (pohja painuu keskeltä kasaan, se ei haittaa). Laita sitten pohja jääkaappiin jäähtymään täysin.

Täyte

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa tuorejuusto, rahka ja sokeri kulhoon. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta kuori ohuelti tuorejuustoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista 1 appelsiinin mehu kuppiin, kuumenna ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada liivateseos tuorejuustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon kerma ja kaada mousse jäähtyneen pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.

Kiille

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa appelsiinimehu kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Kuumenna ja sulata siihen pehmenneet liivatteet. Värjää halutessasi parilla tipalla elintarvikeväriä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kaada kiille kakun päälle ja anna jähmettyä vähintään tunnin ajan.

Kategoriat

Juustokakut

Avainsanat

appelsiini pääsiäinen suklaa

Kommentit(8)

  
  • Nimetön sanoo:

    Hei, pitäisi tehdä tämä kakku 15 hlö mitotuksella. Mitenköhän se olisi järkevintä laskea niin että varmasti riittää?

    • Hei! Toki syöjien ja muiden tarjoilujen mukaan, mutta jos paikalla on monta makeannälkäistä ja kakku on päätarjottava, tekisin ihan varmuudeksi ehkä puolitoista kertaisen kakun.

  • Nimetön sanoo:

    Hei! Onko kakussa “tarpeeksi” makua jos kiilteen jättää pois?

    • Hei! Kiille antaa kakkuun kyllä paljon makua ja raikkautta, joten ilman sitä kakku on selvästi miedompi, mutta silti ihan maukas.

  • Jenna sanoo:

    Hei! Voisiko kiilteen päälle (jähmettymisen jälkeen) tehdä ”koristeraitoja” sulalla suklaalla vai mahtaako kiille ”sulaa”?

    • Hei Jenna! Suklaalla voi oikein hyvin tehdä koristeita pursottamalla sitä kiilteen päälle. Suklaa toimii muutenkin loistavasti eristeenä, jos haluaa koristeeksi esim. marenkeja tai koristerakeita, jotka muuten alkaisivat sulaa kiilteen päällä.

  • Nimetön sanoo:

    Tämä kakku on erinomainen,päältä kaunis ja sisältä herkullinen!

Samankaltaisia kirjoituksia