Aprikoosi-mantelileipä

Aprikoosi-mantelileipä

18. 06. 2012
Pitkästä aikaa tuli leivottua leipää, kun mies varta vasten pyysi. Ja maistuihan se uunituore leipä sitten kaikille, poikakin maiskutteli tyytyväisenä, ei saanut edes voita laittaa päälle. Nuo aprikoosinpalat ovat mukavan makeita ja vielä kun kaapista löytyi vähän manteleita tuli rakenteeseenkin vähän vaihtelevuutta.

Aprikoosi-mantelileipä

5 dl vettä

2 rkl hunajaa

1 tl suolaa

1ps kuivahiivaa

2 dl grahamjauhoja

~8 dl vehnäjauhoja

1 dl kuivattuja aprikooseja

1 dl manteleita

1/2 dl öljyä

Liuoita kädenlämpöiseen veteen hunaja ja suola. Lisää grahamjauhoihin sekoitettu kuivahiiva. Lisää joukkoon paloitellut aprikoosit ja kevyesti pilkotut mantelit. Vaivaa taikinaa käsin tai koneella ja lisää vähitellen vehnäjauhot. Kun taikinassa on hyvä sitko, eli se alkaa irrota kulhon reunoista, lisää öljy. Taikina saa jäädä hieman löysäksi, jolloin leivästä tulee kuohkeampi. Jaa taikina kahteen leipävuokaan ja anna kohota noin 3o minuuttia. Kastele leivät vedellä juuri ennen uuniin laittoa. Paista 200*c noin 20 minuuttia.

 

Kategoriat

Leivät

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia