Banana split-kakku
15 annosta / yli 60 min / keskitaso MMUV
Ainesosat
Pohja
- 150 g vegaanisia suklaatäytekeksejä
- 50 g maidotonta margariinia
Mansikkatäyte
- 1¼ dl kauravispiä
- 200 g mansikoita
- ¾ dl sokeria
- 150 g kauratuorejuustoa
- 1 pss Dr Oetker Vegegeliä
Banaanitäyte
- 1¼ dl kauravispiä
- 150 g kauratuorejuustoa
- 2 banaania
- 1 sitruunan mehu
- ¾ dl sokeria
- 1 pss Dr Oetker Vegegeliä
- 1 tl Dr Oetker keltaista elintarvikeväriä
Koristelu
- 100 g tummaa suklaata
- 60 g maidotonta margariinia
- 1 dl kauravispiä
- 5 mansikkaa
- 2 rkl Dr Oetker Sprinkles mixiä
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. noin 22 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella painellen. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos esivalmistellun vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Mansikkatäyte
Vaahdota kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta mansikat sokerin kanssa. Vatkaa kauratuorejuusto ja puolet mansikkasoseesta yhteen. Kaada loput mansikkasoseesta kattilaan. Sekoita joukkoon vegegel ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu. Kaada kuuma seos tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten. Kääntele joukkoon kauravispi ja levitä täyte heti pohjan päälle. Laita jääkaappiin banaanitäytteen valmistuksen ajaksi.
Banaanitäyte
Vaahdota kauravispi kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta banaanit sitruunamehun ja sokerin kanssa. Vatkaa kauratuorejuusto ja puolet banaanisoseesta yhteen. Kaada loput banaanisoseesta kattilaan. Sekoita joukkoon vegegel ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu. Kaada kuuma seos tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten. Kääntele joukkoon kauravispi ja levitä täyte heti mansikkatäytteen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Koristelu
Sulata suklaa ja margariini ja sekoita tasaiseksi. Irrota kakku vuoasta ja aseta se tarjoilualustalle. Kun suklaa-margariiniseos on noin 32 °C, kaada se kakun päälle ja levitä lusikalla varovasti kohti reunoja. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi minuutiksi.
Vaahdota kauravispi ja siirrä se tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota kakun päälle ruusukkeita kauravispistä. Viimeistele koristelu mansikoilla ja koristerakeilla.
Hyvä makuinen, raikas ja näyttävä kakku.Olen tehnyt ristiaisen ja syntäriin.Se häviä niin nopeasti ja kaikki kehui. Tänään tein taas, huomenna synttärijuhla.Kiitos tästä reseptistä!
Voi miten ihana kuulla, kiitos Marija!
Hei haluaisin joko tulostaa tai kopioida omalle koneelleni tän reseptin. Mulla on vaan iso pöytäkone, jota en voi siirtää keittiöön ja tekisin tän reseptin mukaan kakun.Kopiointi tai tulostus ei vaan onnistu. Onko resepti kopiosuojattu. Voin tietysti kirjoittaa käsin, mutta mieluiten antaisen koneen hoitaa sen kirjoituksen.
Hei! Reseptin tulostus pitäisi onnistua, kun painat reseptin päällä hiiren oikean puolen näppäintä ja siitä valitset print (tai tulosta).
Hei, näyttää täydelliseltä!! HUOMENNA kokeilen, meillä ristiaiset ylihuomenna.kai kakku voi tehdä huomenna heti aamulla vaikka ristiaiset vasta LAUANTAINA iltapäivällä (RESEpTISSA lukee yön YLI) Ja oletko kokeillut PAKKASTAA sitä?? . Suunnittelen tupla annos, kakkun pohja 28.saa antaa vinkkejä, otan mielelläni vastaan
Hei Mari! Kakku säilyy jääkaapissa esim. kuvulla suojattuna oikein hyvin pari päivää, tosin banaanikerros saattaa alkaa hieman tummumaan väriltään pitkässä säilytyksessä. En valitettavasti ole ehtinyt testata vegegeeliin tehtyjen kakkujen pakastamista, enkä tiedä miten tämä toimii sulaessaan. Yritän ehtiä testata tätä jossain vaiheessa, mutta valitettavasti siitä ei tähän kertaan ole sinulle apua.
Hei. Ihana ohje, tyttären synttäreille ajattelin kokeilla. Onnistuisikohan tämä Ihan samalla ohjeella ja määrillä jos vaihtaa tuotteet ns ihan ”normaaleIksi” kermaKsi ja tuorejuustOksi yms?
Moi Sanna! Hyvin samanlaisilla määrillä voi mennä, tosin kaurakerma vaahtoutuu tilavuudeltaan aivan valtavaksi, joten korvaisin tuon 1¼ dl kaurakemaa 2 dl kuohukermaa. Iloista synttärijuhlaa tyttärellesi, toivottavasti kakku maistuu.
Ihanan näköinen kakku, suloiset sävyt ja vaikuttaa herkulliselta OHJEELTA!
Kiitos Ilona, ihanasti sanottu!