Koska kakun tekemisestä on ehtinyt jo vierähtää tovi en enää tarkoin muista, mitä siihen tuli laitettua, mutta tässä aineet summittaisesti ainakin. Tämä pysyi muuten aivan hyvin koossa ilman liivatettakin, koska tuohon väliosaan ei tullut mitään nestettä, joka olisi sitä notkistanut. Myös tomusokeri tukevoittaa kakkua, kun se saa vähän levähtää.
Pohja (n.20 cm vuokaan):
175 g Digestive-keksejä
75 g voita
2-3 kypsää banaania
Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla ja öljyä reunat. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuuan pohjalle. Siivuta banaanit ja asettele ne keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin odottamaan.
Täyte:
2 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
tomusokeria
Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää tomusokeria maun mukaan (laitoin noin 0,5 dl). Levitä täyte keksipohjan päälle.
Päällinen:
n. 2 dl kondensoitua maitoa (käytin valmiiksi kinuskiksi keitettyä. Jos käytät keittämätöntä, täytyy sitä ensin keittää purkissaan vesihauteessa noin 3 tuntia.)
1 dl vaahdotettua kermaa
Sekoita keskenään vaahdotettu kerma ja kondensoidusta maidosta tehty kinuski. Levitä kuorrutus tuorejuustotäytteen päälle ja anna levätä jääkaapissa. Kakkua voi periaatteessa syödä vaikka heti, mutta hetken levättyään sitä on vähän helpompi leikata. Helpoiten saat kakun irti vuuasta kun lämmität vuokaa ulkopuolelta hieman. Itse käytän liekitintä, mutta lämmin pyyhe käy ihan yhtä hyvin.
Yhtä kauniita siivujahan tästä ei saa kuin liivatteella hyydytetyistä kakuista, mutta joskus on vaan ihana kun voi jättää kakusta pois kaiken ylimääräisen.
Varmasti hyvää..tätä voisin kokeilla.