Biscoff-mutakakku
15 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 300 g Biscoff-keksitahnaa
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kuorrute
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 pkt (noin 175 g) täytekeksejä (esim. Ballerina vaniljakaakao tai lotus biscoff)
- 200 g creme fraiche
Ohjeet
Pohja
Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200 ℃:seen.
Lämmitä Biscoff-tahna juoksevaksi. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Kääntele Biscoff vaahtoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele varovasti taikinaan. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista noin 17 minuuttia. Ota kakku uunista, kun reunat ovat asettuneet, mutta keskusta on vielä hyllyvä. Kakun voi syödä lämpimänä vaniljajäätelön kanssa, mutta mielestäni se on ehdottomasti parasta kunnolla jäähdytettynä (voit tehdä kakun valmiiksi jo edellisenä päivänä ja keksivaahdon kanssa tarjoiltuna.
Kuorrute
Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Murskaa puolet kekseistä ja sekoita kermavaahtoon creme fraichen kanssa. Levitä vaahto mutakakun päälle. Murskaa loput kekseistä karkeaksi murskaksi ja ripottele kakun päälle.
Olisikohan tätä mahdollista tehdä vegaanisena?
Heippa Janette! Varmasti onnistuisi vegaanisena, mutta toki vaatii reseptin kehittelyn uudestaan. Täytyypä painaa mieleen ja yrittää jossain vaiheessa testata.
No nyt on herkullisen näköistä! Alkoi kyllä herkkuhammasta kolottaa . Harmi kun kello on niin paljon, ei viitsi enää alkaa leipomaan, kun pitäisi kaupan kautta tehdä kierros ensin 😀
Kiitos Tita! Yöleivontahan on aivan parasta, mutta kauppaan lähtö taitaa olla se kynnys 😀 Ehkä viikonlopuksi sitten.