Brownie-juustokakku keksikuorrutteella
15 annosta / yli 60 min / keskitaso G
Ainesosat
Pohja
- 100 g tummaa suklaata
- 50 g voita
- 1 kananmunaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ dl gluteenitonta kaurajauhoa
- ½ dl mantelijauhetta
- ½ tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
Täyte
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g creme fraichea
- 1 tl vaniljatahnaa (esim. Dr Oetker)
- 1½ dl sokeria
- 1½ rkl maissitärkkelystä
- 3 munaa
Päällinen
- 125 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 muna
- 3½ dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g tummaa suklaata
Ohjeet
Aloita kakun valmistus keksikerroksen (päällisen) tekemisestä. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja kääntele voivaahtoon. Murskaa suklaa pieniksi paloiksi. Lisää suklaapalat tai -hiput ja kääntele tasaiseksi. Levitä taikina tuorekelmun päällä irtopohjavuoan (halk. noin 22 cm) kokoiseksi levyksi. Kääri levy kelmuun ja laita pakastimeen muun kakun valmistuksen ajaksi.
Pingota leivinpaperi irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 °C:seen.
Sulata voi ja suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Sekoita jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja suola yhteen ja kääntele taikinaan. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista browniepohjaa noin 20 minuuttia tai kunnes brownien reunat ovat paistuneet, mutta keskusta on vielä taikinaista. Valmista brownien paistuessa juustokakkutäyte.
Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, vanilja, sokeri ja maissitärkkelys yhteen. Lisää munat yksitellen, sekoittaen massan tasaiseksi ennen seuraavan munan lisäämistä.
Kaada massa varovasti pohjan päälle (nopeasti kaadettessa massa painuu brownien sisään). Paista kakkua uunin alatasolla 40 minuuttia.
Ota jäätynyt keksikerros pakastimesta ja poista kelmu. Aseta keksikerros juustokakun päälle ja jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki sammmutetussa uunissa. Ota kakku uunista ja jäähdytä kunnolla ennen tarjoilua.
Ihan mieletön herkku, varmasti taivaallisen hyvää! ♥
Juuri sopivan överiherkku ja siitä kiva, että gluteeniton versio maistui kaikille. Halusin tällä kertaa pysytellä erossa gluteenittomista jauhoseoksista ja tuo mantelijauhe antoi todella hyvää mehevyyttä pohjalle. Kaurajauho on ehdottomasti uusi suosikkini ja käytän sitä paljon myös tavallisessa leivonnassa. Ihanaa pääsiäistä sinulle Tiia!
Ihana resepti! Jos haluaisin tehdä “normaali” kakun missä on gluteenia niin laitanko vaan vehnäjauhoa kaurajauhon ja mantelijauhen sijaan?
Moi La Dolce musica! Juurikin niin, eli pohjassa korvaat sekä mantelijauheen ja kaurajauhon vehnällä ja keksipäällisessä kaurajauhon. Se lukeekin tuolla vähän ylempänä kuvauksessa, mutta lisään sen vielä reseptiin kun ehdin.