Browniekuuset mascarponevaahdolla
12 annosta / 30 - 60 min / helppo G
Ainesosat
Pohja
- 150 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 2 munaa
- 1 dl fariinisokeria
- ½ dl sokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
Kuorrute
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- ½-1 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljatahnaa
- jouluisia koristerakeita
- karkkikeppejä
Ohjeet
Pohja
Vuoraa noin 20 x 30 cm uunivuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 °C:seen.
Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokerit kevyesti. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola yhteen ja lisää taikinaan. Levitä taikina vuokaan. Paista noin 20-25 minuuttia, älä paistaa pohjaa liian kypsäksi, jotta browniemainen rakenne säilyy. Anna jäähtyä kunnolla.
Kuorrute
Mittaa mascarpone, kuohukerma, tomusokeri ja vaniljatahna kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi ja siirrä vaahto tyllalla (esim. wiltonin ruusutylla #104) varustettuun pursotinpussiin.
Leikkaa levy ensin poikittain kolmeen suorakaiteen muotoiseen osaan. Leikkaa jokainen suorakaide edelleen kolmioksi. Työnnä jokaiseen kolmioon pala karkkikeppiä kuusen jalaksi. Pursota päälle kuorrutetta ja viimeistele koristerakeilla.
Kommentit(0)