Cookies and cream-kääretorttu
10 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 250 g mascarpone
- 2 dl kuohukermaa
- ½ dl tomusokeria
- 1 tl vanilja-aromia tai 2 tl vaniljasokeria
- 1 pkt suklaatäytekeksejä (esim. Kantolan vaniljakaakao ja merisuola)
Koristelu
- täyte vaahtoa
- keksimurua
- muutama suklaatäytekeksi
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe yhteen. Siivilöi jauhoseos kahdessa erässä munavaahtoon varovasti käännellen. Levitä taikina uunipellille ja paista noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista päälimmäinen leivinpaperi ja rullaa pohja löysälle rullalle. Anna jäähtyä hieman rullattuna.
Täyte
Vatkaa kerma, mascarpone, tomusokeri ja vanilja kuohkeaksi vaahdoksi. Siirrä noin 1 dl vaahtoa pursotinpussiin, jos haluat koristella kääretortun. Rullaa pohja auki ja levitä sille täyte. Murskaa keksit ja ripottele täytteen päälle. Rullaa pohja tiiviiksi rullaksi. Anna asettua jääkaapissa noin 15 minuuttia.
Viimeistele kääretorttu pursottamalla ruusukkeita täytteestä. Ripottele päälle hieman keksimurskaa ja kokonaisia keksejä.
Kommentit(0)