Gluteeniton banaanikakku
12 annosta / yli 60 min / helppo G
Ainesosat
- 3 erittäin kypsää banaania
- 75 g voita
- ¼ tl suolaa
- 1½ dl sokeria
- 1 muna
- 100 g gluteenitonta suklaata
- 3½ dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl soodaa
- 1 tl luontaista vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
Ohjeet
Lämmitä uuni 175°c:seen. Voitele huolellisesti suorakaiteen muotoinen leipävuoka.
Soseuta banaanit haarukalla muussaten. Sulata voi ja sekoita se banaanien joukkoon. Lisää kananmuna, suola ja sokeri.
Rouhi suklaa sopiviksi paloiksi ja sekoita joukkoon jauhot, sooda ja mausteet. Lisää banaaniseos ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikinaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa sitten tarjoiluastialle jäähtymään. Mehevimmän kakun saat, kun annat sen jäähtyä kuvun alla, jotta haihtuva kosteus imeytyy takaisin kakkuun.
Herkullisia kakkuja. Kerrankin ohjeita isoille New Nordic-vuoille.
Kiitos! Tykkään itse leipoa näihin, joten ohjeita on tullut tehtyä jo aika paljon. Vuoat ovat kyllä todella upeita.
Kiitos ohjeesta,tulee parasta banaanikakkua ❤
Voi kiitos, ihana kuulla <3
voi mikä kakku! Enpä ole ennen törmännyt. Maku ja helppous, maustamatonta tuorejuustoa nam nam!
Kiitos Mimma! Tuorejuustokuorrute kyllä kruunaa kokonaisuuden.