Gluteeniton piimäkakku
20 annosta / yli 60 min / helppo GMU
Ainesosat
- 4½ dl sokeria
- 3 dl gluteenitonta kaurajauhoa
- 4½ dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl soodaa
- 2 tl neilikkaa
- 1 tl kanelia
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 1½ dl rusinoita
- 4½ dl piimää
- 1½ dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 °C:seen. Voitele suuri kahvikakkuvuoka huolellisesti.
Mittaa kuivat ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää öljy ja piimä ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista uunin alatasolla noin tunti tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa sitten alustalle.
Perinteinen piimäkakku
20 annosta / 30 - 60 min / helppo MU
Ainesosat
- 4 dl sokeria
- 7½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl soodaa
- 2 tl neilikkaa
- 1½ dl rusinoita
- 4½ dl piimää
- 150 g voita sulatettuna
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 °C:seen. Voitele ja jauhota suuri kahvikakkuvuoka huolellisesti.
Mittaa kuivat ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää sulatettu voi ja piimä ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa sitten alustalle.
Kommentit(0)