Ainesosat
- 1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
- 1 dl pellavansiemeniä
- ½ dl sesaminsiemeniä
- ½ dl chiansiemeniä
- ½ dl kurpitsansiemeniä
- 1 dl maissijauhoa
- ¼-½ tl suolaa
- ½ dl sesamöljyä (tai esim. rypsiöljyä)
- 2¼ dl kiehuvaa vettä
Ohjeet
Mittaa kaikki siemenet, maissijauho ja suola kulhoon. Lisää öljy ja kuuma vesi. Sekoita ja anna taikinan seistä noin 20 minuuttia.
Lämmitä uuni 175°c:seen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Nosta toinen leivinpaperi taikinan päälle ja painele taikina leivinpaperien välissä koko pellin kokoiseksi levyksi. Poista päälimmäinen paperi ja paista uunin keskitasolla kunnes näkkileipä on rapea ja hieman ruskistunut (noin 50-60 minuuttia). Tarkkaile näkkileipää viimeiset minuutit, sillä loppuvaiheessa se tummuu nopeasti.
Hei!
Tämä resepti on pakko testata, näyttää herkulliselta! 🙂
Kiitos Anna! Tämä on kyllä hyvää, koko pellillinen katosi yllättävän nopeasti.