Piparkakunmakuinen kurpitsakakku
8 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 3 munaa
- ¾ dl erityishienoa sokeria
- ½ dl fariinisokeria
- 1¼ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl perunajauhoja
- 2 tl piparkakkumaustetta
- 1 tl luontaista vaniljasokeria
Täyte
- 1 pkt (175 g) Piparkakunmakuisia dominokeksejä
- 2 dl kuohukermaa
- 1½ dl maitoa (tai glögiä)
- 1 tl luontaista vaniljasokeria
Kuorrute
- 150 g pehmeää voita
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl piparkakkumaustetta
- 2 rkl maitoa
- noin 350 g oranssia sokerikuorrutetta + pieni määrä mustaa ja vihreää
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Vuoraa myös vuoan reunat korkealla leivinpaperireunuksella. Kuumenna uuni 175 °C:seen.
Vaahdota munat ja sokerit erittäin kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa yhteen vehnäjauhot, perunajauho, piparkakkumauste ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon kolmannes kerrallaan samalla varovasti käännellen.
Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista noin 30 min tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Ota pohja uunista ja tipauta vuoka kolme kertaa noin 10 cm:n korkeudelta pöydälle (tämä estää pohjaa lässähtämästä). Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.
Täyte
Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi (jos vaahto on kovaa, se juoksettuu helposti keksejä lisättäessä). Kääntele joukkoon keksimurska.
Sekoita maito ja vaniljasokeri. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen pohja tarjoiluvadille (halutessasi irtopohjavuoan reunuksen sisään, jolloin kakusta tulee varmasti suora) ja kostuta se kevyesti. Levitä päälle puolet täytteestä. Toista sama uudelleen ja nosta päälle viimeinen pohja. Kostuta vielä kevyesti ja laita kylmään kuorrutteen valmistamisen ajaksi.
Kuorrute
Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta piparkakkumausteella ja vatkaa joukkoon vielä maitoa, jotta kuorrute on sopivan pehmeää. Kuorruta kakku ja laita hetkeksi kylmään.
Kauli oranssikuorrute tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Nosta kuorrute kakun päälle ja siloittele se kakun pintaan kiinni. Paina kakun pintaan esim. veitsen nurjapuolella varovasti kurpitsan jaokkeet. Tee vihreästä massasta kurpitsan kanta ja lehdet ja mustasta kurpitsalle silmät ja suu. Suun ja silmien kiinnittämisessä voit käyttää apuna elintarvikeliimaa tai hyvin pienen määrän vettä.
Hirvittävän helpot matomaljat
20 annosta / alle 30 min / erittäin helppo
Ainesosat
- 2 dl kuohukermaa
- 3 (yht. 360 g) suklaavanukasta
- 1 pkt (175 g) minttu-suklaatäytekeksejä
- karkkimatoja (irtokarkkihyllystä)
Ohjeet
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaavanukkaat. Murskaa keksit rouheeksi. Annostele lusikallinen keksirouhetta pieniin läpinäkyviin mukeihin (esim. kertakäyttöiset snapsilasit toimivat loistavasti). Kaada päälle vanukasvaahto. Viimeistele keksirouheella ja karkkimadoilla.
No onpa hienon näköisiä Halloween herkkuja . Molemmat kakut aivan upeita luomuksia. Ja se viimevuotinen piparitalo kaksilla ”kasvoilla”.
Kiitos Äiti 😀