Halloweenin karmivat herkut

Halloweenin karmivat herkut

25. 10. 2017
Ensi viikolla juhlitaan Halloweenia, joten nyt on sopiva aika miettiä kammottavan herkullisia tarjottavia halloween-juhliin.

Ensi viikolla vietetään Halloweenia. Oikeasta juhlapäivästä käydään jonkin verran keskustelua, mutta google ainakin vinkkaa oikean päivän olevan Suomessa lokakuun viimeinen, joka tänä vuonna osuu ensi viikon tiistaille. Ilmeisesti kuitenkin Halloween tarkoittaa All Hallow's eveä, eli suomalaisittain pyhäinpäivän aattoa. Pyhäinpäivähän on aina lauantai, joten aatto olisi ensi viikon perjantaina 3.11 ja silloin siis monissa maissa juhlitaan Halloweenia. Jotenkin perjantai kuulostaa omaankin korvaan sopivammalta Halloween päivältä kuin tiistai ja ehkä ne karkinnälkäiset lapset laittaisin matkaan vasta lauantaina. 

Toisaalta tänä vuonna meillä on Halloween jutut aloitettu jo erityisen hyvissä ajoin, nimittäin tein Heinäkuussa useita Halloween herkkuja syksyn lehtiin. Jaankin nyt pieniä maistiaisia kuvien muodossa. Alempaa tästä postauksesta löydät myös ohjeet pariin helppoon Halloween herkkuun.

Tämän hämäkin seitillä verhotun punajuuri-suklaakakun ohje löytyy Herkkuleivonta-lehden tuoreimmasta numerosta. Samaisesta lehdestä löytyvät myös hauskat riisimuroherkut ja Halloween-browniet. Alemmissa kuvissa näkyvät kurpitsaiset haamukuppikakut ja silmä-cakepopsit julkaistiin Kodin juhlat-lehdessä.

Piparkakunmakuinen kurpitsakakku

8 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 3 munaa
  • ¾ dl erityishienoa sokeria
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1¼ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 1 tl luontaista vaniljasokeria

Täyte

  • 1 pkt (175 g) Piparkakunmakuisia dominokeksejä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1½ dl maitoa (tai glögiä)
  • 1 tl luontaista vaniljasokeria

Kuorrute

  • 150 g pehmeää voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 2 rkl maitoa
  • noin 350 g oranssia sokerikuorrutetta + pieni määrä mustaa ja vihreää

Ohjeet

Pohja

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Vuoraa myös vuoan reunat korkealla leivinpaperireunuksella. Kuumenna uuni 175 °C:seen.

Vaahdota munat ja sokerit erittäin kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa yhteen vehnäjauhot, perunajauho, piparkakkumauste ja vaniljasokeri. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon kolmannes kerrallaan samalla varovasti käännellen.

Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista noin 30 min tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Ota pohja uunista ja tipauta vuoka kolme kertaa noin 10 cm:n korkeudelta pöydälle (tämä estää pohjaa lässähtämästä). Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.

Täyte

Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi (jos vaahto on kovaa, se juoksettuu helposti keksejä lisättäessä). Kääntele joukkoon keksimurska.

Sekoita maito ja vaniljasokeri. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen pohja tarjoiluvadille (halutessasi irtopohjavuoan reunuksen sisään, jolloin kakusta tulee varmasti suora) ja kostuta se kevyesti. Levitä päälle puolet täytteestä. Toista sama uudelleen ja nosta päälle viimeinen pohja. Kostuta vielä kevyesti ja laita kylmään kuorrutteen valmistamisen ajaksi.

Kuorrute

Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta piparkakkumausteella ja vatkaa joukkoon vielä maitoa, jotta kuorrute on sopivan pehmeää. Kuorruta kakku ja laita hetkeksi kylmään.

Kauli oranssikuorrute tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Nosta kuorrute kakun päälle ja siloittele se kakun pintaan kiinni. Paina kakun pintaan esim. veitsen nurjapuolella varovasti kurpitsan jaokkeet. Tee vihreästä massasta kurpitsan kanta ja lehdet ja mustasta kurpitsalle silmät ja suu. Suun ja silmien kiinnittämisessä voit käyttää apuna elintarvikeliimaa tai hyvin pienen määrän vettä.

Hirvittävän helpot matomaljat

20 annosta / alle 30 min / erittäin helppo

Ainesosat

  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 (yht. 360 g) suklaavanukasta
  • 1 pkt (175 g) minttu-suklaatäytekeksejä
  • karkkimatoja (irtokarkkihyllystä)

Ohjeet

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaavanukkaat. Murskaa keksit rouheeksi. Annostele lusikallinen keksirouhetta pieniin läpinäkyviin mukeihin (esim. kertakäyttöiset snapsilasit toimivat loistavasti). Kaada päälle vanukasvaahto. Viimeistele keksirouheella ja karkkimadoilla.

Kommentit(2)

  

Samankaltaisia kirjoituksia