Punajuuri-suklaakakku hämähäkinseitillä
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 2 keskikokoista punajuurta
- 150 g voita
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- ¾ dl fariinisokeria
- 2 tl luontaista vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 200 g valkosuklaata
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3 dl kuohukermaa
Kuorrute
- 150 g voita
- 2½ dl tomusokeria
- 2 rkl maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl vettä
- 3 rkl kaakaojauhetta
- mustaa ja punaista elintarvikeväriä
- 100 g valkoisia vaahtokarkkeja
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla.
Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja jätä odottamaan. Vaahdota munat ja sokerit erittäin kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon voisula. Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi munavaahtoon varovasti käännellen. Lisää punajuuriraaste. Levitä taikina esivalmisteltuihin vuokiin ja paista noin 40 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Ota pohjat uunista ja käännä lautanen vuoan päälle kanneksi. Anna pohjien jäähtyä kannen alla, jolloin kosteus imeytyy pohjiin ja ne säilyttävät mehevyytensä.
Täyte
Sulata valkosuklaa täytettä varten. Pehmitä tuorejuusto sekoittamalla sitä kulhossa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa suklaa tuorejuustoon. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma kolmannes kerrallaan.
Halkaise pohjat kahteen osaan. Aseta ensimmäinen pohja korkealla leivinpaperireunuksella vuoratun irtopohjavuoan sisään. Levitä päälle kolmasosa täytteestä. Nosta päälle seuraava pohja ja toista, kunnes kaikki pohjat on käytetty. Anna kakun vetäytyää jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuorrute
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Jaa kuorrute kahteen osaan ja värjää toinen osa punaiseksi. Sekoita kaakaojauhe veteen. Lisää seos kuorrutteen toiseen puolikkaaseen. Värjää tämä osa mustaksi. Kuorruta kakku mustalla kuorrutteella ja lisää päälle punaista. Anna kakun jähmettyä kylmässä 30 minuuttia.
Sulata vaahtokarkit mikroaaltouunissa. Sekoita massa tasaiseksi ja anna jäähtyä hetken. Ota hieman jäähtyneestä massasta pieniä paloja ja venytä niitä käsin pyörittelemällä kakun ympärille.
Kommentit(0)