Helppo marjakakku
10 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 4 munaa
- 1½ dl erikoishienoa sokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- (½ tl leivinjauhetta)
Kostutus
- 1½ dl maitoa
- 2 tl luontaista vaniljasokeria
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 150 g valkosuklaata
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- tuoreita marjoja
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi kahteen pieneen (halk. 15 cm) tai yhteen suurempaan (halk. noin 22 cm) vuokaan. Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla.
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskeenään ja siivilöi munavaahtoon kolmannes kerrallaan samalla varovasti käännellen.
Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja paista noin 25 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Pudota kypsät pohjat pari kertaa noin 15 cm:n korkeudelta pöydälle. Tämä saa ilman nousemaan ylös ja ehkäisee samalla pohjien läsähtämistä. Anna pohjien jäähtyä hetki ja irrota vuoista.
Täyte
Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja pehmitä tuorejuusto sekoittamalla sitä kulhossa. Sekoita suklaa tuorejuustoon ja kääntele viimeisenä joukkoon kerma. Leikkaa pohjat kahteen osaan. Kostuta ensimmäinen pohja ja levitä päälle ¼ täytteestä ja reilusti tuoreita marjoja. Toista sama vielä kolme kertaa.
Kommentit(0)