Helppo raparperipiirakka kermaviilillä
25 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 9 dl vehnäjauhoja
- 3 dl sokeria
- 1 rkl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 250 g voita
- 4 munaa
Täyte
- noin litra raparperia paloina
- 2 prk (400 g) kermaviiliä (tai maitorahkaa)
- 2 munaa
- 1½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Ohjeet
Pohja
Laita uuni kuumenemaan 200 °C:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Sulata voi ja sekoita jauhoseokseen. Ota 3 dl jauhoseosta toiseen astiaan ja jätä odottamaan. Lisää munat loppuun jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina esivalmistellulle uunipellille. Voit painella taikinaa kevyesti kostutetuin käsin, jotta saat sen koko pelllin kokoiseksi.
Täyte
Levitä raparperinpalat pohjan päälle. Sekoita täytteen muut ainekset yhteen ja kaada raparperipalojen päälle. Murustele pinnalle aiemmin sivuun ottamasi jauhoseos. Paista piirakkaa noin 40 minuuttia tai kunnes taikinaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.
Anna jäähtyä ja tarjoile. Piirakka maistuu parhaalta seuraavana päivänä ja se sopii hyvin myös pakastettavaksi.
Vau, näyttää ihan mielettömän herkulliselta! ♥
Kiitos paljon, tämä oli kyllä tosi hyvää. Onneksi vein naapuriin, ettei tullut itse syötyä ihan kaikkea.