Herkkutarjotin
12 annosta / alle 30 min / erittäin helppo
Ainesosat
Herkkutarjotin
- Kantolan valitut -suolakeksejä (esim. Kantolan valitut 5 parasta)
- erilaisia juustoja
- Aurinkokuivattu tomaatti hummusta ja lohitahnaa
- hilloja (esim. viikuna ja lakka)
- viinirypäleitä
- kuivattuja taateleita ja aprikooseja
- leikkeleitä
- Aatu Aasin Aapispipareita
- Kantolan pallopipareita
- marjoja
Aurinkokuivattu tomaatti hummus
- 1 prk kikherneitä
- 60 g aurinkokuivattua tomaattia + mausteöljyä purkista
- 1 rkl tahinia
- 1 rkl sitruunamehua
- pippuria
- suolaa
Lohitahna
- 1 dl kuohukermaa
- 150 g kylmäsavulohta
- nippu tuoretta tilliä
- 5 kpl pieniä cocktail-kurkkuja
- 200 g maustettua tuorejuustoa (esim. tilli tai pippuri)
- suolaa ja pippuria
- sitruunamehua
Ohjeet
Aurinkokuivattu tomaatti hummus
Valuta kikherneet, mutta ota neste talteen. Mittaa herneet, aurinkokuivatut tomaatit, tahini ja sitruunamehu sekä 1-2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä kulhoon tai blenderiin. Survo sauvasekoittimella tai aja blenderillä tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa kikhernelientä, jotta saat sopivan paksuisen tahnan. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.
Lohitahna
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Hienonna kylmäsavulohi, tilli ja cocktailkurkut pieneksi silpuksi. Sekoita hienonnetut ainekset tuorejuustoon. Kääntele joukkoon kerma ja mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua.
Herkkutarjottimen tai pöydän kasaaminen
- Valitse suuri tarjotin tai peitä kokonainen pöytä puhtaalla muovilla.
- Asettele pöydälle ensimmäisenä juustot ja kulhot tahnoja varten.
- Levitä seuraavaksi tarjottimelle runsas valikoima erilaisia suolakeksejä.
- Lisää leikkeleitä ja hedelmiä
- Täytä pienimmätkin raot marjoilla ja pallopipareilla.
Kommentit(0)