Hillosilmät
40 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 1 dl sokeria
- 6½ dl vehnäjauhoja
- 1½ dl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 250 g voita
- 1 muna
- 1 dl kuohukermaa
Täyte ja kuorrute
- 1 valkuainen
- 1 tl kanelia
- 1/2 dl sokeria
- 2 dl hyvää omenahilloa
Ohjeet
Pohja
Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää voi ja nypi sormin murumaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon muna ja kerma ja vaivaa nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Kääri taikina leivinpaperiin ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla 3 mm paksu levy ja ota levystä muotilla keksejä. Kauliminen on hyvä tehdä kahdessa osassa, jottei taikina lämpene liikaa. Paina puoleen kekseistä reikä. Paista keksit 200 asteisessa uunissa noin 5-7 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
Täyte ja kuorrute
Kasta jäähtyneiden kansien pinta valkuaiseen ja pyöritä kannet kaneli-sokerissa. Täytä pohjat hillolla ja nosta kuorrutetut kannet pohjien päälle.
Kommentit(0)