Hillosilmät glögi-omenahillolla
35 annosta / yli 60 min / keskitaso
Hillo kannattaa tehdä vähintään päivää ennen hillosilmien täyttöä, jotta se ehtii asettua kunnolla.
Ainesosat
Pohja
- 1 dl sokeria
- 6½ dl vehnäjauhoja
- 1½ dl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 250 g voita
- 1 muna
- 1 dl kuohukermaa
Täyte
- 1 kg omenoita
- 2 dl glögitiivistettä
- kanelitanko
- 1 pkt hillo ja marmeladisokeria
Ohjeet
Pohja
Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää voi ja nypi sormin murumaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon muna ja kerma ja vaivaa nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Kääri taikina leivinpaperiin ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla 3 mm paksu levy ja ota levystä muotilla keksejä. Kauliminen on hyvä tehdä kahdessa osassa, jottei taikina lämpene liikaa. Paina puoleen kekseistä reikä. Paista keksit 200 asteisessa uunissa noin 5-7 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
Täyte
Kuori ja paloittele omenat kattilaan. Mittaa joukkoon glögitiiviste ja kanelitanko. Anna kiehua noin 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet. Poista kanelitanko, soseuta ja lisää hillo -marmeladisokeri. Jatka keittelyä hiljalleen noin 10 minuuttia. Värjää hilloa halutessasi hieman elintarvikevärillä. Siirrä hillo puhtaisiin purkkeihin ja jäähdytä.
Voinko käyttää täytteenä hillo-marmeladisokerilla tekemääni herukkahilloa?
Erinomaisesti, kunhan hillo on vain tarpeeksi jämäkkää, että pysyy keksin välissä. Jos se on keitetty paketin ohjeen mukaan, se on varmasti koostumukseltaan sopivaa.
VOisko valmiin omenahillon värjätä elintarvike värillä.
Tottakai voi.