Inkiväärikeksit
36 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
- 175 g voita
- 2½ dl sokeria
- 1 muna
- ½ dl siirappia
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1½ tl soodaa
- 2 tl inkivääriä
- ½ tl suolaa
- ½ dl ruokokidesokeria
Ohjeet
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon siirappi. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, sooda, inkivääri ja suola yhteen ja lisää ne taikinaan. Peitä taikina kelmulla ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
Pyöritä taikinasta palloja ja kierittele pallot ruokokidesokerissa. Jaa pallot leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille tasaisin välein. Jätä hyvin tilaa pallojen väliin, koska keksit leviävät uunissa. Paista 175 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia, tai kunnes keksien pinta on halkeillut ja ne ovat saaneet kullanruskean värin.
Kommentit(0)