Jääprinsessakakku
12 annosta / yli 60 min / haastava
Valmista sokerimassalumihiutaleet jo edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua ja säilyttävät muotonsa. Koristelastut voit tehdä myös temperoidusta suklaasta.
Ainesosat
Pohja
- 150 g voita
- 2 dl maitoa
- 5 kpl kananmunan valkuaisia
- 2 tl Dr. Oetker vanilja-aromia
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 3 tl Dr. Oetker leivinjauhetta
- 2½ dl sokeria
- Dr. Oetker geelivärejä (violetti ja sininen)
Täyte
- 300 g mustikoita
- 1 dl sokeria
- 4 kpl kananmunan keltuaisia
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 50 g voita
Kuorrute ja koristelu
- 4 kpl kananmunan valkuaisia
- 2 dl sokeria
- 200 g voita
- 2 tl Dr. Oetker vanilja-aromia
- Dr. Oetker sinistä geeliväriä
- 50 g Dr. Oetker valkoista sokerimassaa
- Dr. Oetker kimallesuihketta
- Dr. Oetker Super Hero ja Silver -koristerakeita
- Dr. Oetker Chocolate silver pearls
- 100 g sinisiä candy melts -nappeja tai valkosuklaata
- marenkeja Dr. Oetker marenkijauheesta
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Vuoraa kolme irtopohjavuokaa (halk. noin 15 cm) leivinpaperilla.Vaahdota voi kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita maito, valkuaiset ja vanilja yhteen. Sekoita leivinjauhe ja sokeri vehnäjauhoihin. Kääntele jauhoseos voivaahtoon, lisää maito ja vatkaa tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Värjää yksi osa sinisellä ja yksi violetilla. Jaa taikinat esivalmisteltuihin vuokiin ja paista noin 30–40 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa.
Täyte
Kuumenna mustikoita miedolla lämmöllä, kunnes niistä irtoaa nestettä. Nosta lämpöä ja keitä pehmeiksi. Siivilöi mustikat, jotta saa sileää sosetta. Kaada 2 dl sosetta kattilaan. Lisää sokeri, voi, maissitärkkelys ja keltuaiset. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa ja sakeutuu. Jäähdytä.
Kuorrute ja koristelu
Mittaa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään lasi- tai metallikulhoon. Aseta kulho vesihauteeseen ja kuumenna kevyesti vatkaten, kunnes seos vaahtoutuu ja saavuttaa 65 asteen lämpötilan. Ota kulho vesihauteesta ja vatkaa vaahto huoneenlämpöiseksi. Lisää huoneenlämpöinen voi pieninä kuutioina. Jos vaahto muuttuu liian löysäksi, laita se jääkaappiin muutamaksi minuutiksi ja vatkaa sen jälkeen kovalla teholla hetki. Mausta valmis kuorrute vaniljalla.
Aseta sininen pohja tarjoiluvadille. Pursota pohjan reunalle rengas kuorrutteesta. Annostele renkaan keskelle mustikkatahnaa. Nosta päälle liila pohja ja toista sama uudelleen. Nosta vaalea pohja päälle kanneksi. Kuorruta kakku ohuelti kreemillä ja anna asettua kylmässä vähintään 30 minuuttia. Värjää loput kreemistä siniseksi ja pyyhi kreemiä pisaroiksi jäähdytetyn kakun pintaan. Tasoita. Pursota loput kreemistä kakun päälle.
Tee sokerimassasta lumihiutaleita. Suihkuta hiutaleet kimallesuihkeella ja anna kuivua.
Tee koristerakeista sekoitus ja taputtele rakeita kakun alareunaan. Sulata candy melts napit ja levitä leivinpaperille ohueksi levyksi. Ripottele pintaan koristerakeita ja anna jähmettyä. Taittele jähmettynyt levy paloiksi. Viimeistele kakku lumihiutalein, koristerakein, marengein ja koristelastuin.
Kommentit(0)