Jäätelökeksit
20 annosta / yli 60 min / erittäin helppo
Ainesosat
Jäätelö
- 1 pkt Kantolan Ballerina toffee, suolainen kinuski, kanelipulla tai nougat -keksejä
- 6 dl vispikermaa
- 1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
Pohja
- 2 pkt (400 g) Kantolan Suklaa Kaurakeksejä
Ohjeet
Murskaa Ballerina keksit jäätelöä varten rouheeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon kondensoitu maito. Lisää keksimurska. Levitä massa noin 3 cm:n paksuiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita pakastimeen vähintään viideksi tunniksi.
Ota jäätelöstä pyöreällä muotilla paloja ja purista ne kahden suklaakaurakeksin väliin. Jos et tarjoile keksejä heti, voit säilyttää ne pakastimessa suljetussa rasiassa.
Apua! Miten olis gluteenittomista ja laktoosittomista kekseistätehty versio? Auta minua!
Hei Maija-Liisa. Keksejä voi kyllä vaihtaa gluteenittomiin. Kantolan gluteenittomista kaurakekseistä saa ihanat kuoret ja leivokset ovat ihanan pieniä suupaloja. Keksit ovat myös laktoosittomia. Täytteeseen voit valita gluteenittoman suklaatäytekeksin (taitaa olla ainakin Pirkan valikoimissa). Jos haluat tehdä myös laktoosittoman jäätelön, voit käyttää kondensoidun maidon sijasta kondensoitua kookosmaitoa.