Joulun loppu-brownie
15 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 200 g piparkakkuja
- 75 g voita
Brownie
- 200 g piparkakkuja
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 2 munaa
- ¾ dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl luontaista vaniljasokeria
Kuorrute
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- ½ dl tomusokeria
- 1 tl kanelia
- makeisia, piparkakkuja, pretzeleitä, pähkinöitä tms.
Ohjeet
Pohja
Vuoraa noin 20 x 30 cm uunivuoka leivinpaperilla. Murskaa piparkakut hienoksi rouheeksi. Sulata voi ja lisää sokerin piparimurskaan. Painele seos vuoan pohjalle ja paista pohjaa 175°c:ssa noin 10 minuuttia.
Brownie
Jauha piparkakut mahdollisimman hienoksi jauheeksi. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokerit kevyesti. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos. Lisää piparijauhe taikinaan ja kääntele tasaiseksi. Levitä taikina piparkakkupohjan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, älä paistaa pohjaa liian kypsäksi, jotta browniemainen rakenne säilyy. Anna jäähtyä kunnolla, parhaimman tuloksen saat, kun annat brownien vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuorrute
Mittaa tuorejuusto, kerma, sokeri ja kaneli kulhoon. Vaahdota seos paksuksi vaahdoksi. Levitä vaahto jäähtyneen brownien päälle. Ripottele pinnalle kaikki joululta jääneet makeiset, pähkinät ja piparkakut.
Kommentit(0)