Kahvibrownie

Kahvibrownie

27. 04. 2021
Pehmeää brownieta, jonka päällä paksu kerros kahvikreemiä ja tietysti suklaata. Tästä ei herkku enää parane.

Tein viime viikolla tätä ihanaa mokkapalakakkua ja siitä jäi kova himo kahviherkkuihin. Kahvin ja suklaan yhdistelmä on yksi suosikeistani ja halusin käyttää sitä jo toistamiseen lähipäivien aikana. Idea tästä kahvibrowniesta syntyi oikeastaan pääsiäisen aikoihin, kun jaoin kuvan tästä kinderbrowniesta. Browniessa on kinderpiirakan tapaan paksu kerros ihanaa kreemiä, jollaista halusin nyt tähänkin brownieversioon tehdä. Maustoin kreemin kahvilla ja viimeistelin kokonaisuuden suklaalla. Pientä bling blingiä browniet sai Dr. Oetkerin uusista koristerakeista, joita sain testiin.

Jos olet seurannut blogia pidempään, tiedät että rakastan erilaisia brownieta ja niitä onkin tullut kehiteltyä paaaaaaljon. Tämä kahvibrownie oli kuitenkin nyt juuri sitä mitä toivoin ja voisin sanoa, että se löysi tiensä kyllä aika korkealle brownielistallani.

kahvibrownie
kahvibrownie

Kahvibrownie

20 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • ½ dl sokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 1½ rkl pikakahvijauhetta
  • 1 rkl vettä
  • 150 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa

Kuorrute

  • 150 g maitosuklaata

Ohjeet

Pohja

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 25 x 30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 ℃:seen.

Sulata suklaa ja voi. Vatkaa munat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos munavaahtoon. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja suola. Kääntele jauhoseos taikinaan ja kaada taikina vuokaan. Paista noin 20-25 minuuttia tai kunnes reunat ovat asettuneet, mutta keskeltä brownie on vielä pehmeää.

Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

Täyte

Liuota kahvijauhe kuumennettuun veteen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa vielä muutama minuutti. Lisää kahvi ja vaniljatahna ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Anna asettua jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Kuorrute

Sulata suklaa ja levitä jähmettyneen kuorrutteen päälle. Anna asettua vielä hetki jääkaapissa ennen leikkaamista.

kahvibrownie
kahvibrownie

Kategoriat

Piirakat

Avainsanat

kahvi suklaa

Kommentit(26)

  
  • Kotileipuri sanoo:

    Testattu vinkistä ja tosiaan kannattaa ottaa oikeaan aikaan uunista, itsellä kuivahti oltuaan liian pitkään uunissa. No, pakastetaan ja katsotaan, josko ”kostuisi” sulaessaan. Miten tämä tulisi leikata paloiksi, ettei suklaa halkea miten sattuu?

    • Heippa! Brownien kannattaa olla kylmä leikattaessa, jolloin kreemi on kovaa ja suklaa ei paina sitä kassaan. Kuumassa vedessä lämmitetty veitsi auttaa, jos haluat erityisen siistejä paloja.

  • Sannimaija sanoo:

    Hei, kannattaako nämä tehdä juhliin edellisenä päivänä, mietin onnistuisikohan pakastaa

  • VT sanoo:

    Kaipailisin kans tietoa moninkertaisena resepti pitäisi tehdä, jotta sais uunipellillisen brownieta?

  • Katjuska sanoo:

    Tätä pitää todellakin tulevana viikonloppuna kokeilla! Brownies ja kahvi, match made in heaven. Mietin tässä, miten gluteeniton versio onnistuisi? Voiko vehnäjauhot korvata suoraan vastaavalla määrällä gluteenittomilla jauhoilla?

    • Voit korvata suoraan, varo kuitenkin paistamasta browniepohjaa liian kypsäksi, gluteenittomat tuotteet kuivuvat helposti.

  • Kaisa sanoo:

    Voisiko tämän tehdä pyöreäksi, itse leikattavaksi kakuksi/piirakaksi?

    • Voit hyvin tehdä brownien myös pyöreään vuokaan. Perinteinen irtopohjavuoka tai piirasvuoka toimii tähän loistavasti.

  • Heli sanoo:

    Hei, minkä verran lisää aineksia uunipellilliseen lisää? Voiko siis pakastaa ilman suklaakuorrutetta? Tällaista kahvi-suklaareseptiä olen etsinyt ja nyt se löyti

    • Voi oikein hyvin pakastaa ilman suklaata. Periaatteessa pakastiminen jopa suklaan kanssa onnistuu, mutta sulaessa suklaaseen saattaa tulla värivirheitä irtoavasta kosteudesta.

  • Nimetön sanoo:

    Hei! Superhyviä!!! Mitä olet mieltä voisiko näitä pakastaa? Kärsivätköhän?

    • Ainakin ilman tuota suklaakuorrutetta voi pakastaa. Suklaa saattaa kärsiä hieman pakastuksessa ja kun se sulaa, pintaan saattaa tulla kosteuden aiheuttamia värivirheitä. Maullisesti ne eivät haittaa, mutta ehkä kuitenkin kuorruttaisin browniet sulatuksen jälkeen.

  • Suski sanoo:

    Aivan älyttömän hyviä!! Tänään klo 19 törmäsin tähän ohjeeseen niin pakko oli vielä rueta leipomaan

  • Killi sanoo:

    Loistava ohje, jonka tallensin itselleni. Teen tuota heti kun käyn kaupassa. Kaikkea muita aineita olisikin, mutta jostain kumman syystä suklaat ei tahdo säilyä meillä, heh.

  • Äitiliini sanoo:

    Ja niin kaunis ja herkullinen!

  • Memmuli sanoo:

    Pitäisilö kuorrutteen suklaaseen sekoittaa kuohukermaa, että se olisi helpompi leikata?

    • Halutessaan siihen voi laittaa tilkan kermaa. Itse haluan, että suklaa rasahtaa leikatessa. Kerros on kuitenkin sen verran ohut, että se halkeaa napauttamalla.

  • Niki sanoo:

    Miksi reseptejä ei pysty kopioimaan ja tulostamaan? Ikävä leipoa kun joutuu välillä juoksemaan eri huoneeseen koneelta kattoon, että mitä seuraavaksi lisätään ja minkä verran

  • Larbo sanoo:

    Hyvän näköinen ohje. Millaisilla määrillä tekisit täytteen tavallisella kahvilla ja vaniljasokerilla? Ei viitsi liikaa purkkeja hamstrata keittiöön?

    • Hei! Täytteen rakenne kärsii, jos siihen lisätään paljon nestettä. Tavallisesta kahvista ei saa uutettua yhtä vahvaa kuin tuosta pikakahvista. Voit kuitenkin yrittää keittää mahdollisimman vahvan kahvin ja lisätä sitä 2 rkl mousseen, maku ei aivan yhtä voimakas ole, mutta varmasti kuitenkin ihan hyvä. Vaniljatahnan voit korvata 2 tl vaniljasokeria ja se toimii ihan hyvin, vaikka vaniljan maku ei aivan yhtä intensiivinen ja täyteläinen olekaan. Pikakahvia löytyy muuten myös pienissä annospusseissa, jos kaipaat vahvaa kahvinmakua.

Samankaltaisia kirjoituksia