Karamelliomenat
6 annosta / alle 30 min / erittäin helppo GMU
Ainesosat
- 6 keskikokoista kotimaista omenaa
- 300 g vaniljafudgea
- 2 rkl kuohukermaa
Ohjeet
Pese ja kuivaa omenat huolellisesti. Paina omenoihin tikku (esim. puinen jäätelötikku) ja aseta omenat leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle.
Sulata fudge kerman kanssa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Kaada sula fudge kapeaan ja korkeaan astiaan (esim. mukiin, johon mahdut kuitenkin dippaamaan omenat). Kasta omenat sulaan fudgeen, pyyhkäise ylimääräinen fudge lasin reunaan ja nosta omena leivinpaperin päälle. Kuumenna fudgea tarvittaessa dippaamisten välillä, jottei se muutu liian kovaksi. Viimeisten omenien päälle fudge kannattaa nostella ja pyyhkiä esim. voiveitsellä, jotta saat kaiken käytettyä.
Anna omenoiden kovettua jääkaapissa pari tuntia tai vaikka seuraavaan päivään.
Kommentit(0)