Karpalo-toffeepavlova
10 annosta / yli 60 min / helppo G
Ainesosat
Pohja
- 1 ps Dr. Oetker marenkijauhetta
- ¾ dl vettä
Täyte ja koristelu
- 200 g karpaloita
- 2 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 2 dl kuohukermaa
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 1 tl Taylor&Colledge vaniljatahnaa
- Dr. Oetker toffeekastiketta
- karpaloita
- Dr. Oetker golden and shiny pearls
Ohjeet
Pohja
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kuumenna uuni 100 °C:seen.
Mittaa marenkijauhe ja lämmin vesi kulhoon. Vatkaa ensin matalalla nopeudella. Jatka vatkaamista kovalla teholla vielä muutama minuutti, kunnes vaahto on sileää ja kuohkeaa. Muotoile vaahdosta pesä esivalmistellulle uunipellille. Paista noin 1½ tuntia tai kunnes pohja irtoaa leivinpaperista kevyesti nostettaessa.
Täyte ja koristelu
Mittaa karpalot, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä karpalot pehmeiksi ja siivilöi sose puhtaaseen kulhoon. Jäähdytä.
Vatkaa kerma, mascarpone ja vanilja kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon 3 rkl karpalososetta. Lusikoi tai pursota täyte marenkipohjalle. Viimeistele pavlova karpalososeella, toffeekastikkeella, karpaloilla ja suurilla koristekuulilla.
Hei. Ohje vaikutta hyvältä. Voiko marengin paistaa jo edellispäivänä?
Oikein hyvin voi. Marenki säilyy huoneenlämmössä hyvänä useita päiviä, kunhan suojaat sen kosteudelta.