Keksi-suklaakakku
12 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 100 g voita
- 100 g tummaa suklaata
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 100 g tummaa suklaata
- 1 pkt Kantolan maapähkinä, toffee, nougat tai suolainen kinuski Ballerina-keksejä
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 4 dl kuohukermaa
- 100 g Kantolan kaurakeksejä
Koristelu
- 1 pss Kantolan maitosuklaa pallokeksejä
- 50 g Kantolan kaurakeksejä
Ohjeet
Pohja
Vuoraa irtopohjavuoka (halk. noin 15 cm) korkealla leivinpaperireunuksella. Kuumenna uuni 200 ℃:seen.
Sulata voi ja suklaa ja jätä odottamaan. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on reunoilta asettunut, mutta keskeltä vielä taikinainen. Jäähdytä pohja jääkaappikylmäksi.
Täytteet
Sulata tumma suklaa täytettä varten ja jätä odottamaan. Murskaa maapähkinäkeksit. Vatkaa mascarpone ja kerma pehmeäksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan. Kääntele toiseen osaan tumma suklaa ja toiseen maapähkinäkeksit.
Levitä maapähkinäkeksitäyte pohjan päälle. Murskaa kaurakeksit ja levitä maapähkinätäytteen päälle tiiviiksi kerrokseksi. Levitä suklaatäyte keksikerroksen päälle ja anna asettua jääkaapissa vähintään tunti.
Viimeistele kakku tekemällä paloitelluista kaurakekseistä kakun päälle linnunpesämäinen rengas, jonka sisään kaadat pallokeksit muniksi.
Vaahdotetaanko ensin kerma ja sitten lisätään mascarpone tai voiko ne vaahtottaa samanaikaisesti? 🙂
Ne vaahdotetaan yhtä aikaa.
Voi että oli hyvää! Ulkonäkö ei ollut ihan niin hieno kuin ohjeessa, mutta makuhan on se tärkein:)
Ihana kuulla. Ja niinhän se juuri on, että maku on tärkein.
Tätä teenkin parin viikon päästä töihin synttäritarjoiluksi. Vaikuttaa simppeliltä, kiitos reseptistä!
Kiva kuulla, toivottavasti tykkäät <3