Keksijuustokakku

Keksijuustokakku

15. 01. 2018
Paistettu juustokakku maustetaan keksinpaloilla. Herkullinen kakku on helppo valmistaa ja sen voi tehdä jo pari päivää ennen herkutteluhetkeä.

Niin se taas kävi, että uusi vuosi pyörähti käyntiin kiireellä. En tehnyt ainuttakaan uuden vuoden lupausta, joten herkuttelu blogissa jatkuu ihan samaan malliin. Pari viime viikkoa on vierähtänyt kevään yhteistyökuvioiden parissa, näistä kerron blogissa myöhemmin. Nyt kuitenkin herkutellaan ihanan täyteläisellä juustokakulla.

Paistetut juustokakut ovat suurta herkkuani ja kehittelenkin niiden ohjeita mielelläni. Tärkeintä kakussa on ehdottomasti mehevän kermainen täyte ja rapea keksikuori. Kakkua ei kannata paistaa liian kovalla lämmöllä, jottei se halkeile pinnalta ja kuivu. Perinteinen vaniljalla ja sitruksella maustettu New York-cheesecake on aivan ihana, mutta suosittelen lämpimästi kokeilemaan muitakin makuja. Esimerkiksi tämä korvapuusti-juustokakku on ihana yhdistelmä kardemummaa, kanelia ja täyteläistä juustokakkua.

Tämän kertainen juustokakku maustetaan keksimurskalla. Keksit antavat kakulle herkullisen maun ja mukavan rakenteen. Kakku on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä, mutta jos olet malttamaton, voit nauttia sen myös leivontapäivänä.

Keksijuustokakku

12 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 175 g suklaatäytekeksejä
  • 50 g voita

Täyte

  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g creme fraichea
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 4 munaa
  • 175 g suklaatäytekeksejä

Ohjeet

Lämmitä uuni 160 °C:seen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä täytteen valmistuksen ajan.

Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, vanilja, sokeri ja maissitärkkelys yhteen. Lisää munat yksitellen, sekoittaen massan tasaiseksi ennen seuraavan munan lisäämistä. Murskaa keksit paloiksi ja kääntele suurin osa kekseistä juustokakkumassaan. Kaada massa pohjan päälle ja ripottele pinnalle vielä loput keksit. Paista kakkua uunin alatasolla 40 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku kypsymään jälkilämmölle vielä noin tunniksi.

Kategoriat

Juustokakut

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia