Keksijuustokakku
12 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 175 g suklaatäytekeksejä
- 50 g voita
Täyte
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g creme fraichea
- 1 tl vaniljatahnaa
- 1½ dl sokeria
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 4 munaa
- 175 g suklaatäytekeksejä
Ohjeet
Lämmitä uuni 160 °C:seen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä täytteen valmistuksen ajan.
Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, vanilja, sokeri ja maissitärkkelys yhteen. Lisää munat yksitellen, sekoittaen massan tasaiseksi ennen seuraavan munan lisäämistä. Murskaa keksit paloiksi ja kääntele suurin osa kekseistä juustokakkumassaan. Kaada massa pohjan päälle ja ripottele pinnalle vielä loput keksit. Paista kakkua uunin alatasolla 40 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku kypsymään jälkilämmölle vielä noin tunniksi.
Kommentit(0)