Keksitaikina-brownie
25 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 100 g voita
- 100 g tummaa suklaata
- 2 munaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 1 tl luontaista vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
Kuorrute
- 3 dl vehnäjauhoja
- 125 g voita
- 1 dl sokeria
- ½ dl fariinisokeria
- 2 tl luontaista vaniljasokeria
- 1 dl maitoa
- 150 g suklaahippuja
Ohjeet
Pohja
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 °C:seen. Sulata voi ja suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista 20–25 minuuttia tai kunnes brownien reunat ovat paistuneet, mutta keskusta on vielä hieman taikinaista. Anna brownien jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen valmistusta.
Kuorrute
Mittaa jauhot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kuumenna 175 °C:ssa 5 min. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit erittäin kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon 1 rkl jauhoja ja maito. Kääntele joukkoon loput jauhot ja suklaahiput. Levitä keksitaikina browniepohjalle ja anna kovettua kylmässä vähintään tunti.
Voiko tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin vai jähmettyykö liikaa?
Hei! Voit hyvin tehdä edellispäivänä jääkaappiin. Parhaalta brownie kuitenkin maistuu, kun nostat sen noin 30 minuuttia ennen tarjoilua takaisin huoneenlämpöön.