Keksitaikina-brownie

Keksitaikina-brownie

05. 12. 2017
Kukapa ei haluaisi syödä keksitaikinaa raakana ja vielä ihan luvan kanssa?

Erilaiset cookiedough- eli keksitaikina leivonnaiset ovat olleet kovassa huudossa viime vuosina. Ne ovat jääneet toistaiseksi kuitenkin kokeilematta, ehkä siksi, että keksitaikinaa tulee ihan perusleivonnallakin syötyä hyvin paljon. Nyt etsiskellessäni sokerihuuruissa viimeisiä brownieideoita 7 päivän haasteeseen törmäsin tasty-youtube kanavalla tähän mahtavaan ideaan. Videossa brownie tehtiin erilaisia box-mixejä käyttäen, joten muotoilin reseptin omien ohjeideni pohjalta. 

Lopputulos oli juuri se mitä odottaa saattaa. Makeaa ja makeaa ja suklaista. Hyväähän tämäkin oli ja kerrankin saa syödä taikinaa mielin määrin. Kehittelin tätä ohjetta varten nimenomaan raakana syötävän taikinan. Suomessahan kananmuniakin voi aika huoletta syödä raakana, samoin jauhojen kypsentäminen on yleensä tarpeetonta. Jätin kuitenkin kananmunat pois, koska raakataikinassa ne ovat tarpeettomia. Jauhot käytin uunin kautta, jolloin niihin tulee pieni paahtunut maku ja mahdolliset bakteeritkin kuolee samalla.

Keksitaikina-brownie

25 annosta / yli 60 min / helppo

Ainesosat

Pohja

  • 100 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 munaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl luontaista vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa

Kuorrute

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl fariinisokeria
  • 2 tl luontaista vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa
  • 150 g suklaahippuja

Ohjeet

Pohja

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175 °C:seen. Sulata voi ja suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan. Paista 20–25 minuuttia tai kunnes brownien reunat ovat paistuneet, mutta keskusta on vielä hieman taikinaista. Anna brownien jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen valmistusta.

Kuorrute

Mittaa jauhot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kuumenna 175 °C:ssa 5 min. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit erittäin kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon 1 rkl jauhoja ja maito. Kääntele joukkoon loput jauhot ja suklaahiput. Levitä keksitaikina browniepohjalle ja anna kovettua kylmässä vähintään tunti.

Kategoriat

Keksit Piirakat

Avainsanat

brownie Ystävänpäivä

Kommentit(2)

  
  • Nimetön sanoo:

    Voiko tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin vai jähmettyykö liikaa?

    • Liisa sanoo:

      Hei! Voit hyvin tehdä edellispäivänä jääkaappiin. Parhaalta brownie kuitenkin maistuu, kun nostat sen noin 30 minuuttia ennen tarjoilua takaisin huoneenlämpöön.

Samankaltaisia kirjoituksia