Kinderkääretorttu

Kinderkääretorttu

03. 03. 2022
Supersuklainen kääretorttu kätkee sisään maitosuklaata ja valkosuklaamoussea. Viimeistely hoidetaan reilusti erilaisilla kinder-makeisilla.

Ihanan suklainen kääretorttu on täydellinen herkku viikonloppuun. Herkullinen maitosuklaaganache yhdistettynä valkosuklaamousseen muistuttaa erehdyttävästi esikuvaansa. Kun kääretorttu viimeistellään näyttävästi sulatetulla suklaalla ja erilaisilla kindermakeisilla, on se täydellinen keskipiste vaikka pääsiäisen juhlapöytään.

Kinderkääretorttu
kinderkääretorttu

Kinderkääretorttu

12 annosta / yli 60 min / helppo

Reseptini ja kuva julkaistu aiemmin Leivotaan 2/2021 lehdessä.

Ainesosat

Pohja

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 150 g maitosuklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 150 g valkosuklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristelu

  • 30 g maitosuklaata
  • 30 g valkosuklaata
  • kinder-makeisia

Ohjeet

Pohja

Kuumenna uuni 200 ℃:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe yhteen. Siivilöi jauhoseos kahdessa erässä munavaahtoon varovasti käännellen. Levitä taikina uunipellille ja paista noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja rullaa pohja löysälle rullalle. Anna jäähtyä hieman rullattuna.

Täyte

Pilko maitosuklaa kulhoon ja kuumenna ½ dl kuohukermaa. Kaada kerma suklaan päälle ja sekoittele tasaiseksi. Jätä odottamaan.
Sulata valkosuklaa omassa kulhossaan. Pehmitä huoneenlämpöinen tuorejuusto sekoittamalla sitä kulhossa. Vatkaa loput kermasta paksuksi vaahdoksi. Kääntele valkosuklaa tuorejuustoon. Kääntele kermavaahto kahdessa erässä tuorejuusto-suklaaseokseen.
Rullaa pohja auki ja levitä päälle ensin maitosuklaatäyte ja sitten valkosuklaamousse. Rullaa pohja tiiviiksi rullaksi. Anna asettua jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä noin 2 tuntia.

Koristelu

Koristele sulatetulla suklaalla ja kinder-makeisilla.

Kommentit(18)

  
  • Kiitos Ihanasta ohjeesta <3. Tehty monet kerrat ja joulun aikaan piparkakkutuorejuustolla.

  • Aino sanoo:

    Hei!
    Ajattelin tehdä tämän jouluksi, ja mietin, voiko tehdä jo perjantaina kun jouluaatto on sunnuntaina? 🙂

    • Pahoittelen myöhäistä vastausta, mutta tulevaisuuden varalle voit hyvin tehdä tämän kääretortun pari päivää ennen tarjoilua.

  • kotileipuri sanoo:

    Haittaako jos kuohukerman korvaa vispikermalla.?

    • Ei haittaa, mutta kuumentamisen kanssa pitää olla vähän tarkempi. Vispikerma ei ihan niin paljon pidä kuumentamisesta.

  • Maryann sanoo:

    Mahdottoman hyvää! Tätä teen tänäkin pääsiäisenä. 🙂

  • Pave sanoo:

    Moi,
    Tämä varmaan toimii hyvinedelluse päivänä tehtynä?

  • Jenni sanoo:

    Hei, pystyykö tämän pakastamaan? 🙂

  • Jani sanoo:

    Millaista maitosuklaatäytteen pitäisi olla. Sillä tuolla ohjeella tulee moussea eikä juoksevaa suklaata, kumpaa sen pitäisi olla? Kuumensin kerman ja laiton hyvin hiennonnetun suklaan päälle ja sekoittelin rauhallisesti, sitten siitä tuli moussemaista.

    • Maitosuklaan pitäisi olla paksuhkoa, koostumukseltaan levitettävää. Liian löysällä täytteellä kääretortun rullaaminen on hankalaa.

  • MK sanoo:

    Hei, käykö tähän tavallinen maito- ja valkosuklaa? Vai tuleeko olla leivontasuklaata?

    • Ihan tavallinen maito- ja valkosuklaa käyvät hyvin, ei tarvitse mitään erityistä. Itse käytän yleensä pandaa tai Lidlin suklaita.

  • Kokki3 sanoo:

    Loistava ohje, mutta lisäsin vehnäjauhoja 1dl pohjan ohjeeseen

    • Hei Kokki3! Kiva kuulla, että ohje miellytti. Vehnäjauhojen lisäämisen kanssa kannattaa olla vähän varovainen, ettei pohjasta tule liian tiivis ja sitkeä. Jos haluat pohjaan hieman napakamman rakenteen, korvaisin itse perunajauhot mieluummin vehnäjauholla, kuin pelkästään lisäisin taikinaan jauhoja.

Samankaltaisia kirjoituksia