Kinderkahvikakku
16 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 3 dl sokeria
- 1 tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 150 g voita
- 3 dl piimää
- 2 munaa
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 100 g valkosuklaata
- 250 g mascapone-tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka huolellisesti.
Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, sokerit, sooda ja suola yhteen. Sulata voi ja lisää se taikinaan yhdessä piimän ja munien kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi, varo kuitenkin liikaa sekoittamista ettei taikina sitkisty. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ennen kumoamista. Jäähdytä kakku ennen täyttämistä.
Täyte
Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hetken. Mittaa muut ainekset kulhoon ja vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele valkosuklaa vaahdon joukkoon.
Aseta kakku takaisin vuokaansa ja koverra siitä keskusta pois. Täytä keskusta valkosuklaa vaahdolla. Murusta kovertamasi palat muruksi ja painele muru tiiviisti valkosuklaamoussen päälle. Anna asettua jääkaapissa noin tunnin ajan. Kumoa kakku tarjoilualustalle. Jos kakku ei irtoa helposti, kasta vuoan ulkokuori hetkeksi kuumaan veteen ennen kumoamista.
Hei! Mitenköhän voisin korvata piimän? Kävisiköhän jugurtti tai maito? En ole löytänyt piimää kaupoista ulkomailla
Jogurtti tai muut hapanmaitotuotteet käyvät hyvin. Ihan pelkkää maitoa en suosittele. Jos jogurtti on kovin paksua, sitä voi tarvittaessa ohentaa maidolla.
Moi Liisa! Sokerin määrä tuntuu hurjalta. Onnistuisiko kakku esim kahdella desillä?
Hei! Olen tehnyt kakkua myös pienemmällä sokerimäärällä ja rakenteeltaan se on ihan hyvä tosin jäi vähän mauttomammaksi. Tässä kannattaa huomioida, että kakku on suuri, joten annosta kohti tuo sokerin määrä ei perinteisiin kahvikakkuihin verrattuna ole sen suurempi.
Hei
Voiko tämän kakun pakastaa?
Moi Katzu! Tämä kakku sopii oikein hyvin pakastettavaksi.
Onko kaakaojauheena tavallinen vaalea vai tumma leivontakaakao?
Hei Terhi! Käytössä tosiaan leipomiseen tarkoitettu tumma ja sokeroimaton kaakaojauhe. Toisen jauheen merkitsen aina kaakaojuomajauheena, mutta sitä käytän todella harvoin.
Onnistuukohan tää gluteenittomilla jauhoilla ja samalla jauho määrällä?
Pitäisi onnistua myös gluteenittomana hyvin. Jauhoseoksesta riippuen jauhoja tulee saman verran tai hieman vähemmän. Taikinan koostumuksen tulee olla kaadettava, muttei kuitenkaan ihan juokseva.