Kinuski-suklaakakku

27. 03. 2015
Tässä kakussa yhdistyvät makea kinuski ja täyteläinen suklaa. Kakku on tuhtia, joten pienikin pala riittää taltuttamaan makeannälän.

kinuski-suklaakakku

Täytin eilen 30 ja pääsin hyvällä omalla tunnolla testailemaan jotain ihan uutta ja erilaista. Viime aikoina on tullut leivottua aika paljon muiden toiveiden mukaan ja nyt tuntui kivalta leipoa juuri sitä mitä mieleen juolahti. Samalla pääsin testailemaan eri ainesosia ilman minkäänlaisia paineita onnistumisesta. Leivoin kakun pieneen 15 cm:n vuokaan, koska vieraita oli tulossa vain muutama, isommat juhlat järjestän vasta vähän myöhemmin. Halusin kakusta kuitenkin korkean, koska se lisää mielestäni kakun näyttävyyttä ja tuo valuva suklaa tulee enemmän oikeuksiinsa korkeassa kakussa.

Niinkuin makuyhdistelmästä voinee päätelläkin, kakku on makea ja täyteläinen. Mielestäni ei kuitenkaan mikään ällömakea, koska kinuskitäytettä on vain ohut kerros ja tumma suklaa tasapainottaa makeutta. Vieraillekin kakku kelpasi ja seuraavalle päivälle jäi vain pieni pala.

kinuski-suklaakakku2kinuski-suklaakakku3

Kinuski-suklaakakku

Pohja:

  • 175 g voita
  • 1dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • 150 g ranskankermaa

Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm), voitele reunat. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen ranskankerman kanssa. Jaa taikina vuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes testitikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä pohjia hetki vuoissa ja kumoa ritilälle jäähtymään täysin. Halkaise jäätyneet pohjat kahtia.

Kinuskikuorrute:

  • 150 g voita
  • 250 g Mascarpone
  • 1 prk Dulce de leche (Kinuskiksi keitetty kondensoitu maito)

Vaahdota voi vaaleaksi. Lisää kinuski ja vatkaa tasaiseksi. Kääntele joukkoon Mascarpone.

Levitä ohut kerros täytettä kakkupohjien väliin ja käytä loput kuorruttamiseen. Laita kakku jääkaappiin suklaaganache valmistuksen ajaksi.

Suklaaganache:

  • 100 g tumma suklaa
  • 1/2 dl kuohukermaa

Hienonna suklaa rouheeksi. Kuumenna kerma ja kaada suklaan päälle. Sekoita kunnes seos on tasaista. Anna tarvittaessa ganachen jäähtyä hetken huoneenlämmössä. Kaada ganache kakun päälle ja anna valua reunoilta hieman yli. Koristele kakku suklaaströsseleillä, marengeilla, suklaapaloilla ja suolarinkeleillä.

Kategoriat

Täytekakut

Kommentit(6)

  
  • Jaana sanoo:

    Eikö kakkupohjia kostuteta mitenkään? Ohjeessa kehotetaan laittamaan täytettä pohjien väliin ohuesti. Itse tykkään, että väkitäytettä on runsaasti. Onko tähän ohuesti laittamiseen muuta syytä kuin että täyte riittää siten koko kakulle?

    • Hei Jaana! Pääsyy on tuo, että täyte riittää hyvin koko kakulle. Täyte on myös makea, joten paksu kerros (jos siis suurentaa määrää) tekee kakusta makeamman. Täyte ei myöskään sisällä hyydyttäjää, joten paksu kerros ei välttämättä pysy aivan yhtä hyvin kasassa.

  • Riikka sanoo:

    Monelle hengen kakku tämä on? 🙂

    • Liisa sanoo:

      Moi Riikka! Tämä halkaisijaltaan pieni kakku on aika korkea, joten siitä riittää noin 8 hengelle.

  • Taru sanoo:

    Ihan mahtavasti onnea syntymäpäivän johdosta! ♥
    Ihana kakku! Tuo kinuskikuorrute kuulostaa aivan ihanalta herkulta 😉

    • Liisa sanoo:

      Kiitos paljon Taru! Kuorrute oli kyllä hyvää, tosin seuraavana päivänä kinuskin maku oli vielä voimistunut ja makeus korostui. Hyvää oli silloinkin, mutta tykkäsin ekana päivänä vielä enemmän. Ja toisaalta kiva, kun kakkua ei tarvinnut hyydytellä, joten sen voi syödä heti valmistumisen jälkeen.

Samankaltaisia kirjoituksia