Kinuski-suklaakeksikakku
12 annosta / 30 - 60 min / helppo
Sormisuola korostaa ja tasapainottaa suklaan ja kinuskin makua, mutta se ei ole täysin välttämätön.
Ainesosat
Pohja
- 200 g cream cracker-keksejä
Kinuskitäyte
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl fariinisokeria
- ripaus suolaa
- 100 g cream cracker-keksejä
- (sormisuolaa)
Suklaatäyte
- 200 g tummaa suklaata
- 2 dl kuohukermaa
- 100 g cream cracker-keksejä
- (sormisuolaa)
Koristelu
- suklaakonvehteja ja -keksejä
- suolarinkeleitä
Ohjeet
Pohja
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 24 x 8 cm) tuorekelmulla tai leivinpaperilla.
Kinuskitäyte
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä muutama minuutti tai kunnes kylmään vesilasiin pudotetusta tipasta muodostuu siisti pisara lasin pohjalle. Mausta suolalla ja anna kinuskin jäähtyä hetki. Murskaa keksit ja sekoita kinuskin joukkoon.
Suklaatäyte
Kuumenna kerma ja kaada se rouhitun suklaan päälle. Anna seistä hetki ja sekoita sitten tasaiseksi. Sekoita joukkoon murskatut keksit.
Kasaaminen
Aseta kerros keksejä vuoratun vuoan pohjalle. Levitä päälle puolet kinuskista ja halutessasi hieman sormisuolaa. Lisää kerros keksejä ja sitten puolet suklaasta sekä halutessasi taas hieman suolaa. Toista sama uudelleen ja viimeistele keksikerroksella. Peitä kelmulla ja anna asettua jääkaapissa kunnes kakku on kovettunut (muutama tunti, mutta voit hyvin tehdä valmiiksi edellisenä päivänä). Poista kakku vuoasta ja kumoa se tarjoilualustalle. Poista kelmu ja koristele. Kakun leikkaaminen onnistuu parhaiten sahalaitaisella leipäveitsellä ja syöminen ihan haukkaamalla.
Tämä on kaunis ja varmasti hyvää, kokeiluun menoa
Kiitos, ihana kuulla.
Onko tässä siis käytetty voileipäkeksejä vai suolakeksejä? Kun instagramiss luki salt cracker .
Ohjeessa on käytetty cream cracker-keksejä.