Kinuski-taatelikakku
30 annosta / 30 - 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 250 g kuivattuja taateleita
- 2 dl vettä
- 200 g voita
- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl soodaa
- 3½ dl vehnäjauhoja
Kuorrute
- 100 g voita
- 2 dl fariinisokeria
- 1 dl kuohukermaa
- 4 dl tomusokeria
- ½ tl suolaa
Ohjeet
Mittaa taatelit ja vesi kattilaan. Keitä kunnes taatelit pehmenevät (5–10 minuuttia). Ota kattila ja lisää joukkoon voi. Sekoittele välillä, kunnes voi on sulanut.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jogurtti ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja sooda. Kääntele kevyesti sekaisin. Lisää lopuksi taateliseos.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (noin 35x35 cm) ja paista 175 ℃:ssa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
Valmista seuraavaksi kuorrute. Mittaa voi, fariiinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon tomusokeri. Mausta suolalla. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen leikkaamista.
Raskausajalta jäänyt taatelipussi oli menossa vanhaksi, joten täytyi kaivaa jostain taatelireseptejä, vaikkei joulun aika olekaan 😉 Onneksi löytyi tämä resepti. Kinuskikuorrute ja taatelipohja sopii todella hyvin yhteen! Palat ovat sen verran makeita, että pieni pala riittää.
Taatelit pienin useampaan osaan, sillä mielestäni kokonaiset taatelit ovat ikävän isoja sattumia. Pienet palat siellä täällä eivät ole liian äkkimakeita.
Kiitos reseptistä.
Ihana kuulla Suvi! Tämä on myös siitä kiva, että sopii myös pakastettavaksi. Laita leivinpaperia kerrosten väliin ja pakasta rasiassa. Säilyy kyllä jääkaapissakin hyvin.
Voiko tätä tehdä edellisenä päivänä? Miten silloin toimii?
Voi tehdä oikein hyvin edellisenä päivänä tai jo parikin päivää ennen tarjoilua. Voit leikata valmiiksi paloiksi, kun kuorrute on jähmettynyt ja säilöä tiiviiseen rasiaan jääkaappiin. Laita silloin kerrosten väliin leivinpaperia.
Kuinka saat tästä piirakasta leikattua noin kauniita paloja? Itse kun leikkaan, muruset sotkevat ja kinuskin reunat jäävät epäsiisteiksi. Mikä on leikkamisen salaisuus?
Leikkasin palat sahalaitaisella veitsellä, kun kuorrute oli jähmettynyt jääkaapissa jonkin aikaan. Veitsi kannattta välillä pyyhkäistä puhtaaksi. Jos haluaa oikein tarkkaa jälkeä, veistä voi vähän lämmittää kuumassa vedessä ja sitten pyyhkäistä kuivaksi ennen leikkaamista.
Nuo koristeet on varmaan kaupasta? Mikä firma tekee ja mistä kaupoista niitä saa?
Hei! Koristeet ovat Dr.Oetkerin Taste of Christmas white chocolate snowflakeseja ja niitä löytyy ainakin suurempien markettien leivontahyllyistä.
Näyttää hyvältä
Ja varmaan maistuukin
Kiitos! Tämä on kyllä hyvää, kinuski toimii loistavasti taatelikakun kanssa.