Kinuskiblondie
15 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 175 g voita
- 2 dl fariinisokeria
- 2 munaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- ¼ tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ prk karamellisoitua kondensoitua maitoa eli Dulce de lecheä
- sormisuolaa
Tarjoiluun
- ½ prk karamellisoitua kondensoitua maitoa eli Dulce de lecheä
- sormisuolaa
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Vuoraa noin 25 x 30 cm:n vuoka leivinpaperilla.
Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri yhteen. Lisää kananmunat yksitellen ja jatka vatkaamista hetki. Sekoita vehnäjauhot, suola, vaniljasokeri ja leivinjauhe yhteen ja kääntele voivaahtoon. Levitä taikina vuokaan.
Lusikoi karamellisoitu kondensoitu maito tasaisesti taikinan päälle. Marmoroi pinta vetämällä veistä taikinan läpi muutamia kertoja. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista noin 25 minuuttia tai kunnes reunat ovat asettuneet, mutta keskusta liikkuu vielä vuokaa heilutettaessa. Jäähdytä blondie jääkaappikylmäksi ennen leikkaamista. Tarjoile lopun karamellisoidun kondensoidun maidon ja sormisuolan kanssa.
Onko tarkoitus siis sulattaa tuo voi vai miten? Vatkasin sokerin ja pehmitetyn voin vaahdoksi jolloin taikinasta tuli keksitaikinan kaltaista ja pohjasta kuivaa…?
Hei! Voita ei tule sulattaa, mutta se saa olla reilusti pehmeää. Taikina on kyllä paksua, ja se pitää ihan levittää vuokaan. Sen ei kuulu kuitenkaan olla ihan keksitaikinamaista. Säilytäthän jauhot ilmavasti, ettei taikinaan ole tullut ylimääräistä jauhoa?
Todella herkullista oli tämä!
Ihana kuulla, kiitos!
Ohjeeseen voisi lisätä kond.maitopurkin painon, jotta määrät täsmäisivät reseptiin.
Heippa Jenni! Purkki painaa 397 g, muita kokoja ainakaan Suomessa ei taida olla saatavilla. En merkannut tuohon tarkkaa grammamäärää, koska tuo puoli purkkia ei ole niin grammalleen.