Kinuskicookiet
18 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
- 125 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- ½ dl sokeria
- 2 tl luontaista vaniljasokeria
- 1 muna
- 3½ dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl suklaahippuja (noin 200 g)
- 18 kpl pehmeitä toffeemakeisia (esim. Brunberg Alku)
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja kääntele voivaahtoon. Lisää suklaahiput ja kääntele tasaiseksi.
Ota taikinasta noin golfpallon kokoisia paloja ja paina ne kämmenellä litteäksi. Lisää päälle toffeemakeinen. Nipistä reunat ylös niin, että muodostuu pallo. Aseta pallot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä väleihin reilusti tilaa, sillä keksit leviävät uunissa. Paista 170 asteessa noin 10-12 minuuttia.
Voisiko tätä kokeilla mun lemppareilla, Omar karkeilla?
Aivan varmasti. Omarit, alku-karkit ja irtokarkkihyllystä löytyvät fudget sopii kaikki 😀