Kinuskijuustokakku suklaaganachella
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk (397 g) kondensoitua karamellisoitua maitoa (dulce de leche)
- 1 tl vaniljatahnaa
- 3 rkl vettä
- 2 dl kuohukermaa
Kuorrute
- 150 g tummaa suklaata (max. 60% kaakaota)
- 15 g voita
- 1 dl kuohukermaa
- (sormisuolaa)
Ohjeet
Pohja
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 20 cm). Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200 ℃:seen.
Sulata voi ja suklaa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele munavaahtoon suklaa-voiseos ja lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja jääkaappikylmäksi ennen täytteen valmistusta.
Täyte
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto, dulce de leche ja vaniljatahna yhteen. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna vesi ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana kinuskitäytteeseen koko ajan sekoittaen. Kääntele kermavaahto joukkoon kahdessa erässä. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään noin kahdeksi tunniksi.
Kuorrute
Paloittele suklaa ja voi kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada se suklaan päälle. Anna seistä hetken ja sekoita sitten kunnes suklaa on sulanut. Kaada suklaa kinuskitäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Viimeistele kakku ripottelemalla pinnalle hieman sormisuolaa juuri ennen tarjoilua. Saadaksesi siisteimmät palat, voit lämmittää veistä hetken esim. kuumalla vedellä ennen leikkaamista.
Todella herkullinen kakku! Vaahdotin ganachekuorrutteen, käytin noin 50/60 suhteella tumma- ja maitosuklaata. Haluaisin kokeilla vaalean kakkupohjan väliin kinuskimoussea vadelmien kanssa, en vain ole oikein löytänyt hyvää ohjetta. Osaatko sanoa, toimisiko tämä täytteenä? Vai tekisitkö muutoksia, mietin onko liian ”tuhtia” sokerikakkupohjan väleihin? Vai pitäisikö olla tukevampi pohja?
Hei E! Toimii varmasti, vadelmat antavat kivaa raikkautta täytteeseen, jolloin yhdistelmä ei ole liian tuhti tai raskas. Halutessasi voit vähentää liivatetta täytteestä, pohjien välissä ja ohuempina kerroksina täyte pysyy kyllä kasassa hieman vähemmälläkin.
Mikä muu kuorrute kakkuun kävisi? Minulla kävi myös niin että suklaa jämähti tosi kovaksi ja kakun leikkaaminen oli hankalaa
Hei Sanna! Kakkuun voisi halutessaan tehdä vaikka kiilteen puolukkamehusta tms. Olisikohan suklaa ollut kaakaopitoisuudeltaan vahvempaa kuin 60%. Jos suklaa on todella tummaa, se kovettuu kovemmaksi. Silloin kermaa kannattaa lisätä hieman enemmän. Suklaaganachea voi myös vaahdottaa, kun se on kylmää, jolloin rakenne muutttuu kuohkeammaksi ja helpommin leikattavaksi.
Hei, kakkua ottaessa suklaakerros irtosi moussesta ja jäi hankalasti kakkulapioon kiinni.
Voikohan tätä estää muuten, kuin leikkaamalla kakun valmiiksi annospaloiksi?
Moi Mari! Itselläni ei ollut tätä ongelmaa, joten täytyy vähän käydä läpi syitä, mikä tuon voisi aiheuttaa. Toki jos kakkulapio on tylsä, niin se tuppaa moussekakun aina muussaamaan rumaksi. Itse käytän aina veistä kakun leikkaamiseen ja lapiota vain tarvittaessa nostamiseen. Niin saa siistimmät palat. Kakkulapio soveltuu lähinnä pehmeiden täytekakkujen leikkaamiseen.
Taas niin komea kakku ja maku varmaan upea…. täytyy pistää muistiin!
Kiitos, kannattaa ehdottomasti laittaa reseptilinkki talteen.
Näyttää todella herkulliselta! Voisiko tuon kondensoidun maidon tilalla käyttää valmista tai itsetehtyä kinuskia, koska kondensoitu maito ei ole vähälaktoosista?
Hei Leelia! Voit käyttää kinukikastiketta kondensoidun maidon sijaan, huomioi vain tällöin kinuskin rakenne liivatteen määrässä. Kondensoitu, karamellisoitu maito on aika paksua, joten jos käytät löydää kinuskikastiketta, lisää hieman liivatetta.