Sain Joulun alla testiin ihania Modo-makusiirappeja. Jouluna siirappeja tuli käytettyä vähän kaikkeen; kahvin joukkoon, smootheihin, leivonnaisten kostutukseen ja jälkiruokiin. Ja koska osa pulloista oli suhteellisen suuria kävin ostamassa pikkupulloja ja paketoin siirappeja herkkulahjoihin joulukahvin ja leivonnaisten kanssa. Nyt kuitenkin sain vasta ensimmäisen siirappisen reseptin kirjoitettua.
Sain siis testiin viittä eri makua, jotka olivat: Irish Cream-, Rommi-, vaahtera-, Agave ja kirsikkasiirappi. Irish cream ja Rommi toimivat erinomaisesti kahvissa ja kakkujen kostutuksessa tai kahvikakkujen maustajana. Vaahterasiirappi on tietysti monille tuttu pannukakkujen seurauna, mutta toimii myös monessa muussa (kysykää vaikka Lorilta). Sitten olikin kaksi hieman haastavampaa makua: Agave ja kirsikka. Sain kuitenkin kuin tilauksesta vinkin ystävältäni, että Agavesiirappi on mainio makeutusaine smootheihin. Maku onkin vähän hedelmäinen, joten se toimi loistavasti. Kirsikasta sen sijaan en ole koskaan suuremmin välittänyt, mutta nyt päätin tarttua härkää sarvista ja lähdin kehittelemään nimenomaan kirsikasta jotain herkullista ystävänpäiväksi. Black forest gateau on ollut mielessäni jo pitkään, mutta päätin tällä kertaa muuttaa sen kuppikakkumuotoon. Ja kyllä kannatti, nämä oli maistelijoiden (ainakin äidin) mielstä jopa parhaita kuppikakkuja mitä he olivat koskaan syöneet. Itsekin tykkäsin todella paljon ja tänä kesänä tiedänkin, mitä teen pihapuun kirsikoista. Satoa odotellessa siis.
Kirsikka-suklaakuppikakut/Black forest cupcakes (12 kpl)
Suklaapohja:
- 75 g voita
- 3 dl jauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 1/2 dl maitoa
- 1 dl kirsikkasiirappia
- 1 tl vanilja-aromia tai muutama pyöräytys vaniljamyllystä
- 2 dl paloiteltuja kirsikoita (tuoreita, kuivattuja tai säilöttyjä)
Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Siivilöi kuivat aineet kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa muna, maito, siirappi ja vanilja ja yhdistä kuiviin aineksiin. Lisää sulatettu voi ja kirsikanpalat ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi taikina paperivuuilla vuoratulle muffinssipellille. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Mascarponekuorrutus (Call me cupcake-blogista):
- 250 g Mascarponea
- 1 rkl tomusokeria
- 1 dl kuohukermaa
Vatkaa Mascarpone ja sokeri tasaiseksi. Lisää kermaa ja vatkaa kiinteäksi. Pursota kuorrutuksesta nökäre jäähtyneille kuppikakuille. Valuta päälle kirsikkasiirappia juuri ennen tarjoilua. Siirappia kannattaa keittää hieman kasaan, jotta se pysyy kuppikakun päällä. Älä kuitenkaan keitä kauaa tai saat aikaan toffeeta (sekin oli kyllä yllättävän hyvää).
Ja kuten kuvasta näkyy, meillä käytetään lapsityövoimaa. Kuvausassistentti sai kyllä reilun palkan työstään.
Aivan upeita kuppikakkuja! Pursotukset ovat tosi onnistuneet.
Mitä tyllaa olet käyttänyt? Entä mikä tähtitylla sulla on?
Aurinkoista kevättä!
Kiitos Ansku! Olen itsekin aivan ihastunut tuohon tyllaan, ostin sen vasta kauppakeskus Kaaren iloisesta keittiöstä. Se on todella leveä tähtitylla, kärki 18mm, kyljessä lukee Sweetly does it 9FT. Lempitähtityllani on Wiltonin 1M, se on todella monikäyttöinen. Aurinkoista kevättä sinullekin!
Ihana kuppikakku ja ihana apulainen ♥
Oletko käyttäny miten paljon laktoosittomia tuotteita?
Esimerkiksi mascarponen korvaaminen on ollut hankalaa.
Heippa Tiina! Käytän todella paljon laktoosittomia tuotteita, koska miehelläni on laktoosi-intoleranssi. Nykyisin laktoosittomia vaihtoehtoja on onneksi todella paljon, tuo Mascarpone on niitä ainoita, josta ei ole laktoositonta versiota. Jos ei halua korvata sitä maustamattomalla tuorejuustolla voi mascarponea tehdä itse. Laktoosittomasta kermasta ja sitruunamehusta saa pienellä vaivannäöllä oikein hyvää mascarponea. Löydät tarkat ohjeet esim. Googlettamalla DIY Mascarpone.
Tämä oli kyllä ehdottomasti parhain syömäni kuppikakku…….. Mmm…..