Kirsikkajuustokakku-brownie
15 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl luontaista vaniljasokeria
Täyte
- noin 200 g kirsikoita
- 350 g maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g creme fraichea
- ¾ dl sokeria
- 2 tl luontaista vaniljasokeria
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 2 munaa
Ohjeet
Pohja
Lämmitä uuni 175 °C:seen. Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla.
Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen ja lisää taikinaan. Levitä taikina vuokaan ja valmista juustokakkukerros.
Täyte
Pese ja halkaise kirsikat, poista kivet. Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, sokerit ja maissitärkkelys yhteen. Lisää kananmunat yksitellen, sekoittaen tasaiseksi välillä. Kääntele joukkoon kirsikat ja kaada seos pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä brownie jälkilämmölle uuniin vielä 30 minuutiksi. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Brownie on parasta valmistusta seuraavana päivänä.
Onnistuukohan pakastaminen? 🙂
Hei Evelina! Voit hyvin pakastaa brownien, tosin rakenne tiivistyy hieman. Hidas sulatus on aina juustokakun rakenteen kannalta paras, joten jos mahdollista anna tämänkin brownien sulaa hitaasti jääkaapissa.
Voisikohan tän tehdä pakastetuista kirsikoista?
Moi Heidi! Voit hyvin tehdä myös pakastekirsikoista. Sulata ne huoneenlämmössä ja käytä tuoreiden tapaan. Jos sulaessa irtoaa paljon nestettä kaada se pois ennen kirsikoiden lisäämistä taikinaan. Nesteen voi halutessaan seokittaa vaikka smoothieen.
Kiitos 🙂 Tämä.herkku pääseekin meidän hääpäivänä kahvipöytään. Säilyykö tämä, jos tekisin jo edellisenä päivänä?
Ihana kuulla Katja! Tämä oikeastaan kannattaakin tehdä edellisenä päivänä, sillä browniet ovat ehdottomasti parhaimmillaan vetäydyttyään yön yli jääkaapissa. Mukavaa hääpäivää teille!
Tätä täytyy kokeilla, niin herkun näköistä Onnistuisikohan tämä uuninpellillä (60cm) jos tuplaisi ohjeen?
Kiitos Katja! Juu tuplaohje on ainakin omalle uunipellille juuri sopiva. Tarkkaile paistoa, suurempi määrä saattaa vaatia hieman pidemmän ajan.