Klementiini-piparkakku
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 200 g piparkakkuja
- 80 g voita tai margariinia
Täyte
- 8 liivatelehteä
- 2 prk piparkakkurahkaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 4 klementiinin kuori + ½ dl mehua
- 1 dl fariinisokeria
- 4 dl kuohukermaa
Kiille
- 2 dl klementtiinimehua
- 2 rkl sokeria
- 3 liivatelehteä
Koristelu
- kermavaahtoa
- makeisia, sokerimassahiutaleita, piparkakkuja, marmeladeja, klementiinejä
Ohjeet
Murskaa piparit pohjaa varten. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. noin 20 cm) ja laita kylmään odottamaan.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita rahka, tuorejuusto, mausteet ja fariinisokeri yhteen. Pese klementtiinit ja raasta kuori ohuleti täytteeseen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liuota liivatteet kuumaan mehuun ja kaada ohuena nauhana rahkaseokseen. Kääntele kerma rahkan joukkoon kahdessa erässä ja kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Laita liivatteet pehmenään kylmään veteen. Mittaa klmenttiinimehu kattilaan sokerin kanssa. Kuumenna ja liuota joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi välillä sekoittaen. Kaada jäähtynyt kiille kakun päälle ja anna hyytyä noin tunnin ajan. Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit(0)