Klementiini-piparkakku

Klementiini-piparkakku

16. 12. 2024
Ihanan samettinen juustokakku saa makua piparkakusta ja sitrushedelmistä. Raikas kiille viimeistelee kakun upeasti.
klementiini-piparkakku
klementiini-piparkakku

Klementiini-piparkakku

12 annosta / yli 60 min / keskitaso

Ainesosat

Pohja

  • 200 g piparkakkuja
  • 80 g voita tai margariinia

Täyte

  • 8 liivatelehteä
  • 2 prk piparkakkurahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 4 klementiinin kuori + ½ dl mehua
  • 1 dl fariinisokeria
  • 4 dl kuohukermaa

Kiille

  • 2 dl klementtiinimehua
  • 2 rkl sokeria
  • 3 liivatelehteä

Koristelu

  • kermavaahtoa
  • makeisia, sokerimassahiutaleita, piparkakkuja, marmeladeja, klementiinejä

Ohjeet

Murskaa piparit pohjaa varten. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. noin 20 cm) ja laita kylmään odottamaan.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita rahka, tuorejuusto, mausteet ja fariinisokeri yhteen. Pese klementtiinit ja raasta kuori ohuleti täytteeseen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liuota liivatteet kuumaan mehuun ja kaada ohuena nauhana rahkaseokseen. Kääntele kerma rahkan joukkoon kahdessa erässä ja kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Laita liivatteet pehmenään kylmään veteen. Mittaa klmenttiinimehu kattilaan sokerin kanssa. Kuumenna ja liuota joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi välillä sekoittaen. Kaada jäähtynyt kiille kakun päälle ja anna hyytyä noin tunnin ajan. Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

Kategoriat

Joulu Juustokakut

Avainsanat

klementiini mandariini

Kommentit(0)

  

Samankaltaisia kirjoituksia