Käytin tähän kakkuun taas kakkupohjan jämiä pakastimesta. Pistaasipohja sopi tähän oikein hyvin, mutta myös muut pähkinät toimisivat varmasti. Ne antavat myös kivaa rakennetta kakkuun.
Kolmen suklaan juustokakku:
100 g valkosuklaata
100 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
Sulata kaikki suklaat omissa kulhoissaan. Jätä suklaat jäähtymään moussepohjan valmistumisen ajaksi.
Moussepohja:
4 liivatelehteä
300g maustamatonta tuorejuustoa
1,25 dl sokeria
3 rkl kuumaa vettä
4 dl kermaa
koristeluun suklaata
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja sokeri yhteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Liuota pehmenneet liivatteet kuumaan veteen ja kaada ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon kermavaahto.
Jaa mousse kolmeen osaan. Sekoita ensimmäiseen osaan valkosuklaa ja kaada seos suorakaiteen mallisen vuoan pohjalle. Sekoita toiseen osaan maitosuklaa ja kaada varovasti valkosuklaamoussen päälle. Sekoita viimeisenä tumma suklaa kolmanteen osaan moussepohjaa. Nostele seos varovasti maitosuklaamoussen päälle ja tasoita pinta kevyesti. Asettele sopivaksi leikattu kakkupohja moussejen päälle ja laita kakku hyytymään kylmään. Kiireessä voit hyydyttää kakun pakastimessa noin tunnissa, jääkaapissa hyytyminen kestää luonnollisesti pidempään.
Leikkaa juustohöylällä pieniä tankoja suklaalevyistä ja nostele ne kakun päälle. Ja wau. No ensi kerralla sitten koristellunpana.
Kakkua ei muuten kannata tarjoilla ihan jääkaappikylmänä, sillä suklaan maut tulevat paremmin esille vähän lämmenneessä kakussa. En olisi tuota varmaan muuten edes huomannut, mutta kuvausten jälkeen hetken auringossa ollut kakku oli paljon maukkaampaa kuin suoraan jääkaapista napattu pala.
Pääsin muuten tänään herkuttelemaan muidenkin tekemillä herkuilla. Sain nimittäin kutsun SIA-glassin jäätelöiltaan, jossa maisteltiin aikuisille sopivia jätskijälkkäreitä. Juu-u, tällaiseenhan voisi vaikka tottua; ihania jälkkäreitä ja hyvää seuraa. Instagramissa voi käydä kurkkaamassa tunnelmia. Asiasta lisempää tuonnempana.
Hei. Tämä kakku on seuraavana kokeilussa. Minkä kokoinen vuokasi on? Ajattelin tehdä pyöreän kakun, niin tietäisin minkä koon valitsisin.
Hei Riitta! Ihanaa, että kakku on menossa kokeiluun. Käyttämäni vuoan tilavuus on 1,8 litraa joten halkaisijaltaan 20 cm:n vuoka olisi juuri sopiva.
Mua kiinnostaa millaisella vuoalla teit tämän ja miten olet saanut reunoista noin tasaiset?
Tein tän kakun ihan iloleipurin suorakaiteen malliseen leipävuokaan. Sen kun laittaa hetkeksi kuumavesihauteeseen, niin kakun pinta sulaa vähän ja kakku irtoaa vuuasta paremmin. Vähän voi olla, että joutuu veitsellä avittaa irrottamista, mutta sulaneet reunat on helppo pyyhkäistä lastalla siisteiksi. Silikoninen vuoka toimii vielä paremmin, varsinkin hetken pakastimessa ollut kakku suorastaan valahtaa siitä irti.
Oon nyt villiintyny sun resepteistäs! Just passeleita! Pakko ottaa kohta varaslähtöä jouluun että voi koklata ton piparikakun! 🙂 jee!
Se on yks mun lemppareista. Nyt vaan kauppaan hakee glögiä kyytipojaks. Ainakin meiän kaupasta sitä näytti jo saavan :p
Testattu. Ihan tosi hyvä kaakku! Kiitos Liisa 🙂
Jee.. Mitkäs leipojaiset sulla on kun testailet ihan sarjana näitä? Pitää kehitellä joku resepti ihan sua varten 😀
Pohjan ohjeen kun vielä saisi, voisi alkaa kokeilemaan kakkua. Näyttää hyvältä.
Hei! Pahoittelen, etten laittanut tuota pohjan ohjetta. Joudun vähän penkomaan reseptejäni ja laitan sen myöhemmin tällä viikolla. Tähän kakkuun voi halutessaan käyttää myös brownie- tai ihan tavallista sokerikakkupohjaa.
Pohjan ohje löytyy nyt Koko Suomi leipoo- sivuilta. Laitan vielä linkin artikkeliin.