Korvapuustikakku
12 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 1 dl öljyä (esim. rypsi)
- 3 dl maustamatonta jogurttia
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 2 tl luontaista vaniljasokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 50 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl kanelia
Täyte ja kuorrute
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 4 dl kuohukermaa
- 1 dl tomusokeria
- 1 tl kardemummaa
Koristelu
Ohjeet
Pohja
Laita uuni lämpenemään 200°c:seen. Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (halk. 15 cm) leivinpaperilla. Sekoita öljy, jogurtti, kananmuna ja sokeri yhteen. Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri ja kardemumma yhteen ja lisää joukkoon nesteet. Sekoita taikinaksi. Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan. Sulata voi, fariinisokeri ja kaneli mikroaaltouunissa ja sekoita hyvin. Lusikoi seos kakkupohjien päälle ja marmoroi pinta veistä tai puutikkua käyttäen. Paista pohjia noin 20-25 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Halkaise pohjat jäähtyneenä kahdeksi levyksi.
Täyte ja kuorrute
Vaahdota mascapone, kerma, tomusokeri ja kardemumma vaahdoksi. Siirrä noin 1 dl vaahtoa pursotinpussiin koristelua varten. Aseta ensimmäinen pohja tarjoiluvadille. Annostele pohjalle kerros täytettä. Toista kunnes kaikki pohjat on käytetty. Kuorruta kakku erittäin ohuelti lopulla täytteellä, pohja saa kuultaa kuorrutteen läpi. Laita kakku kylmään noin 30 minuutiksi.
Koristelu
Koristele kakku pullilla, kekseillä ja marengeilla. Käytä kiinnittämisessä apuna aiemmin pursotinpussiin siirtämääsi kuorrutetta. Ripottele pinnalle vielä kanelisokeria.
Tämäkin oli niin hyvää! Tein Sunnuntain gluteenittomista jauhoista ja koristelun hoidin pursottamalla kuorrutetta päälle ja sivuille kiertäen. Sopivan kiinteä, hyvin leikkautuva ja hyvän makuinen pohja ja koko kakku maistui ihanasti korvapuustilta. Hyvää gluteenitonta pullaa ei saa usein, mutta tämä oli erittäin onnistunut. Kiitos taas Liisa!
Aivan ihana kuulla Merja, kiitos!
Hei,
Minulla on vain yksi 15cm kakkuvuoka, kärsiikö taikina, jos toinen osa odottelee kulhossa toisen osan kypsyessä uunissa?
Hei Iina! Tämä ei ihan niin pahasti kärsi, kuin tavallinen sokerikakkupohja, joten hätätapauksessa taikina voi odottaa. Jos haluat pelata varman päälle niin tee taikina kahdessa erässä. Tämä taikinahan ei ole mikään työläs ja teet uuden annoksen nopeasti ensimmäisen paiston loppuvaiheessa.
Hei!
Onnistuisiko tätä tehdä gluteenittomilla jauhoilla?
Hei Jessica! Voit hyvin tehdä kakun myös gluteenittomasta jauhoseoksesta.
Hei! Kestääkö kakku pakastuksen täytettynä?
Hei Aija! Pakastaisin mieluummin pelkät pohjat ja täyttäisin kakun ennen tarjoilua. Kermainen täyte kerää usein pakastimessa makuja ja kosteutta, vaikka periaatteessa onkin ihan pakastettava.
Kakkuu ei kostuteta?
Moi Marsi! Tätä kakkua ei tarvitse kostuttaa, pohja itsessään on oikein mehevä, kunhan sitä ei paista liikaa. Jos kuitenkin haluat kostuttaa kakun, se kannattaa tehdä maidolla, johon on uutettu vaniljasokeria.