Korvapuustipiirakka
12 annosta / yli 60 min / keskitaso
Ainesosat
Pohja
- 5 dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeria
- 225 g voita
- noin ½ dl kylmää vettä
Kaulimiseen
- 75 g voita
- 2 tl kanelia
- 1 tl jauhettua kardemummaa
Täyte
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g creme fraichea
- 1¼ dl sokeria
- 3 munaa
- 2 tl kanelia
- 1 tl vanilja-aromia
- 1 tl jauhettua kardemummaa
Ohjeet
Pohja
Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Nypi joukkoon kylmä voi. Lisää kylmää vettä ja pyöräytä taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vaivaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa. Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi. Anna kaulimiseen tarkoitetun voin pehmetä sillä aikaa huoneenlämmössä.
Sekoita kaulimista varten pehmeä voi, kaneli ja kardemumma tasaiseksi tahnaksi. Ota pohjataikina kylmästä ja kauli se kevyesti jauhotetulla alustalla suureksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 50 cm). Levitä kanelitahna taikinalle ja rullaa se pitkäksi rullaksi. Leikkaa rulla kahtia ja laita se kylmään 15 minuutiksi.
Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Ota toinen taikinarulla kylmästä ja leikkaa se noin 1 cm:n paksuisiksi siivuiksi. Asettele siivut tasaisesti vuokaan ja painele ne tasaiseksi pohjaksi.
Ota toinen rulla ja leikkaa myös se siivuiksi. Asettele siivut tiiviisti ympyränmuotoon leivinpaperin päälle. Voit tarvittaessa kostuttaa siivujen reunoja kevyesti vedellä, jotta ne tarttuvat paremmin yhteen. Nosta toinen leivinpaperi taikinan päälle ja kauli palat leivinpaperien välissä tasaiseksi, piirakkavuoan kokoiseksi levyksi. Laita pohja ja kansi kylmään odottamaan täytteen valmistusta.
Täyte
Kuumenna uuni 170 °C:seen. Sekoita tuorejuusto, creme fraiche ja sokeri tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat yksitellen, sekoittaen hyvin jokaisen munan välissä. Lisää mausteet ja kaada massa vuokaan pohjan päälle. Irrota piirakan kannesta varovasti toinen leivinpaperi ja käännä kansi piirakan päälle. Kuori myös toinen paperi pois kannen päältä. Painele reunat kiinni.
Voitele piirakan pinta kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin keskitasossa noin 50 minuuttia tai kunnes piirakan kansi näyttää kypsältä myös keskiosasta. Anna piirakan jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.
Sun korvapuustireseptit on aina olleet ihan parhaita, ja tämä on varmasti myös aivan ihanaa! ♥
Ihana, kiitos Tiia!