Piparkakun makuinen kuusikakku
16 annosta / yli 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 2 munaa
- 1½ dl fariinisokeria
- ¾ öljyä
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1½ tl Dr. Oetker leivinjauhetta
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- 1 dl maitoa
Kuorrute ja koristelu
- 250 g voita
- 4 dl tomusokeria
- 1 rkl Dr. Oetker kanelisokeria
- 1 tl Taylor&Colledge vaniljatahnaa
- Dr. Oetker vihreää geeliväriä
- Dr. Oetker suuria koristekuulia
- Dr. Oetker chocolate silver pearls ja soft golden pearls
- 1 tähtipiparkakku
Ohjeet
Pohja
Vuoraan uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Esilämmitä uuni 200 asteiseksi.
Vaahdota munat ja fariinisokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää öljy varovasti käännellen. Sekoita leivinjauhe ja piparkakkumauste vehnäjauhoihin ja kääntele vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 12 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä.
Kuorrutus ja koristelu
Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kanelisokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Mausta vaniljatahnalla. Värjää kuorrute vihreäksi. Siirrä kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
Siisti pohjan reunat tasaiseksi leipäveitsellä. Murusta ylimääräinen kakkupohja ja jätä odottamaan. Leikkaa pohjan alareunasta noin 3 cm siivu. Leikkaa siivu puoliksi ja nosta palat vierekkäin, jotta saat kuuselle jalan. Leikkaa suuri pohja puoliksi yläkulmasta vastakkaiseen alakulmaan, jotta saat kaksi kolmiota. Käännä toinen kolmio ylösalaisin ja yhdistä pitkät sivut, jotta saat kuuselle rungon. Aseta palat tarjoilualustalle kuusen muotoon.
Levitä kuusen jalkaan pieni määrä kuorrutetta ja taputtele pinnalle murustettua kakkupohjaa. Kuorruta kakku alareunasta ylöspäin kuusen oksien muotoon. Viimeistele kuusi koristekuulilla ja piparitähdellä.
Kommentit(0)