Kylmäsavulohi-salaattipiirakka

Kylmäsavulohi-salaattipiirakka

28. 04. 2018
Raikas salaattipiirakka sopii loistavasti niin vappubrunssille kuin muihinkin kevään juhliin. Piirakka muuntuu helposti myös vegaaniseksi.

Herkulliset salaattipiirakat ovat ihastuttaneet juhlapöydissä ainakin viimeisen vuoden ajan. Rapea pohja yhdistettynä herkulliseen kastikkeeseen ja raikkaaseen salaattiin on yhdistelmä vailla vertaa. Pohjan voi paistaa valmiiksi jo hyvissä ajoin ja ennen tarjoilua se on helppo täyttää tuoreella salaatilla.

Vappupöydän salaattipiirakka kasataan tietenkin parasta satokautta nauttivasta parsasta. Parsan pariksi sopivat loistavasti kylmäsavulohi ja kananmuna tai vaikka ilmakuivattu kinkku. Piirakka toimii erinomaisesti myös vegaanisena ja täytteitä on muutenkin helppo muunnella omien mieltymysten mukaan.

Salaattipiirakka

10 annosta / 30 - 60 min / keskitaso

Jos haluat tehdä piirakan vegaanisena, jätä pois keitetyt munat ja lohi. Korvaa voi vegaanisella margariinilla ja creme fraiche kaura fraichella.

Ainesosat

Pohja

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl kaurajauhoja
  • ½ dl seesaminsiemeniä
  • ½ tl suolaa
  • 125 g voita
  • 1 rkl kylmää vettä

Kastike

  • 150 g creme fraichea
  • ½ sitruuna
  • nippu tuoretta tilliä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ¼ tl sokeria

Salaatti

  • 1 nippu parsaa
  • 2 munaa
  • ½ litraa viinisuolaheinää ja rucolaa
  • basilikanlehtiä
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 30 g manteleita
  • 100 g kylmäsavulohta

Ohjeet

Pohja

Mittaa jauhot, siemenet ja suola kulhoon ja nypi joukkoon voi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Älä vaivaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Kääri taikina leivinpaperiin ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ohueksi levyksi ja asettele se leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan. Aseta toinen leivinpaperi taikinan päälle ja täytä esimerkiksi kuivatuilla herneillä. Paista noin 15 minuuttia. Poista herneet ja paista vielä noin 5–10 minuuttia tai kunnes pohja on saanut kauniin paistovärin. Anna jäähtyä ja irrota pohja vuoastaan.

Kastike ja salaatti

Purista sitruunasta mehu creme fraichen joukkoon. Lisää hienonnettu tilli ja mausteet.
Taita parsoista puinen varsi pois. Keitä parsoja kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Siirrä kypsät parsat jääveteen. Keitä kananmunat kypsiksi. Huuhtele ja kuivaa viinisuolaheinä ja rucola. Leikkaa tomaatit, parsat ja kananmunat paloiksi. Hienonna mantelit.
Levitä kastike piirakkapohjalle. Kasaa salaattiainekset kastikkeen päälle.

Yhteistyössä:

Kategoriat

Piirakat Vappu

Kommentit(2)

  
  • Kaura sanoo:

    Tosi kiva idea tarjottavaksi. Erilainen kuin perus suolainen piiras. Pitää kokeilla pian tällaista.:)

    • Liisa sanoo:

      Kiitos Kaura! Tämä on tosiaan kivan raikas ja hieman tavallisesta poikkeava tarjottava!

Samankaltaisia kirjoituksia