Laiskurin laskiaispulla
12 annosta / 30 - 60 min / helppo
Ainesosat
Pohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl suolaa
- 100 g voita
- 2 dl maitoa
- muna
- raesokeria
- mantelilastuja
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 1–2 tl vaniljasokeria
- 150 g mantelimassaa tai 1 dl hilloa
Ohjeet
Pohja
Kuumenna uuni 200 °C:seen. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla (halk. noin 22 cm).
Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja mausteet yhteen. Sulata voi ja lisää jauhoseokseen yhdessä maidon ja kananmunan kanssa. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa, jottei taikinaan muodostu sitkoa. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja ripottele pinnalle reilusti raesokeria ja mantelilastuja. Paista noin 30 minuuttia.
Täyte
Vaahdota kerma ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Leikkaa mantelimassa siivuiksi tai kauli tomusokeroidulla alustalla pullan kokoiseksi levyksi.
Halkaise jäähtynyt pulla varovasti kahteen osaan. Levitä väliin mantelimassa tai hilloa ja kermavaahtoa. Nosta kansi täytteiden päälle. Jos haluat tehdä leikkaamisesta siistimpä, leikkaa kansi annospaloihin jo ennen pullan päälle nostamista. Kokoa kansi pullan päällä takaisin yhteen.
Pannupulla on ehdottomasti parhaimmillaan tuoreena, joten se kannattaa leipoa vain vähän ennen tarjoilua.
uuuuuuuuuuuuuuuuu…………- oot niin hyvä leipoo!!!!!!!ne näyttää niiiiiin herkullisilta!!!!
No voi kiitos, tosi ihanasti sanottu.
Wau!
Tätä pitää kokeilla !
No kannattaa äiti <3 Oli nimittäin sen verran hyvää ettei ehtinyt teille asti viimeksi 😀